Ce trebuie să faci pe 8 noiembrie, de ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil, ca să-ţi meargă bine / Tradiţii şi obiceiuri

Ce trebuie să faci pe 8 noiembrie, de ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil, ca să-ţi meargă bine. Tradiţii şi obiceiuri © Sursă Captură video YouTube

În fiecare an, creştinii sărbătoresc pe 8 noiembrie Sfinţii Mihail şi Gavriil. Aceştia sunt consideraţi călăuzele sufletelor spre Rai şi conducătorii cetelor de îngeri.

Arhanghelul Mihail este considerat conducătorul oştilor îngereşti. El este deţinătorul cheilor Raiului, luptă împotriva răului şi stă de veghe la picioarele bolnavilor dacă le este dat să mai trăiască sau la căpătâiul acestora, dacă urmează să moară.

Arhanghelul Gavriil este cel ce aduce veşti bune, deoarece el le-a adus lui Ioachim şi Ana vestea zămislirii Fecioarei Maria. De asemenea, tot el i-a vestit că va naşte pe Iisus Hristos. Sfinții Mihail și Gavriil au o simbolistică foarte importantă în creşinătate, fiind călăuze ale sufletelor în drum spre Rai. 

În continuare sunt prezentate câteva dintre tradiţiile pe care trebuie să le faci cu ocazia acestei sărbători, pentru a-ţi merge bine.

Aprinde o lumânare! Conform tradiţiei creştine, este bine să aprinde o lumânare, pentru a fi călăuziţi spre Rai în viaţa de Apoi. Se spune că cei doi Sfinţi participă şi la Judecata de Apoi. 

Se amestecă berbecii cu oile! Această tradiţie se face în scopul împerecherii. Gospodinele pregătesc o turtă specială, care va fi aruncată între oi, iar dacă aceasta cade cu faţa în sus, înseamnă că oile vor făta fără probleme.

Ce nu trebuie să faci în această zi de sărbătoare

De ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil nu trebuie să facem treabă. Potrivit folclorului, dacă oamenii se vor ocupa de îndeletnicirile casnice aceştia vor avea parte de un mare chin înainte de a-şi da sufletul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro