Situație alarmantă la Arad! O asistentă rupe tăcerea: "Am intrat în contact cu toți pacienții morți, fără mască"

Situație alarmantă la Arad! O asistentă rupe tăcerea: "Am intrat în contact cu toți pacienții morți, fără mască" © pixabay

Locuitorii din județul Arad se tem ca orașul lor să nu ajungă asemenea Sucevei, în carantină totală. Sentimentul de teamă este generat de neglijența din cadrul spitalului județean, unde ar fi fost comise mai multe nereguli.

Personalul medical face declarații sub protecția anonimatului, deoarece autoritățile neagă orice acuzație apărută în presă.

O asistentă a decis să rupă tacerea și să facă dezvăluiri despre cum a ajuns spitalul din Arad să fie într-o situație asemănătoare celei de la Suceava.

”Au venit pacienții care erau cu simptomatologie respiratorie. N-au putut fi testați, pentru că n-am avut teste. Din puținele întrebari la care ne-au răspuns, ne-au spus că nu au fost plecați în străinătate. Majoritatea celor care mor în Arad sunt cu COVID, doar că nu-s testați!”, a spus asistenta, pentru Antena 3.

Nereguli grave la Spitalul din Arad

Întrebată dacă a intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul tip de coronavirus, raspunsul femeii a fost unul uluitor.

”Am intrat! Am intrat cu o grămadă! Cu toți care au murit pe Arad… au fost pacienții mei… Am vorbit și cu colegii testați pozitiv. Sunt internați la Timișoara. Stare foarte proastă… febră mare, tuse, vărsături, acum nu știu de ce reacționează așa. Și cu diaree la tratamentele care li se fac acolo”, a mărturisit asistenta.

Mai mult, asistenta povesteșste despre cum și-au dat demisia unele cadre medicale ale spitalului, de frică să nu se infecteze.

”Șase doctorițe de la noi, de pe Urgență, și-au dat demisia. De frică! Dânsele se apropiau de anii de pensionare, un an-doi cred că mai aveau. Au preferat să renunțe ca să na, vă dați seama ca având și 60 de ani sunt deja o grupă de risc. Având în vedere că până săptămâna trecută n-am avut echipamente! N-am fost îmbrăcați conform! Au preferat să plece… Pentru noi e o pierdere foarte mare, nu ştiu cu cine voi mai lucra, ce voi face, habar nu am.”, a mai declarat aceasta.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro