Situaţie delicată la Galaţi! Trei bărbaţi, aflaţi în izolare, au plecat la muncă

Trei bărbaţi, aflaţi în izolare, au plecat la muncă © Arhiva

Situaţia din România este din ce în ce mai delicată, în contextul răspândirii coronavirusului. Persoane din întreaga ţară se află în izolare la domiciliu, numărul total al celor infectaţi ajungând la 25.

O situaţie delicată a avut loc şi în Galaţi. Trei bărbaţi, aflaţi în izolare la domiciliu, şi-au părăsit locuinţele pentru a merge la serviciu.

Situaţia este cu atât mai delicată, cu cât cei trei bărbaţi este posibil să fi intrat în contact cu persoane venite din Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus, după China.

Marţi autorităţile din Galaţi au avut parte de o surpriză neplăcută. Cinsprezece domicilii, în care se aflau izolate 27 de persoane, trebuiau verificate. Însă, în urma verificărilor, la domiciliile respective nu au fost găsite decât 24 din cele 27 de persoane. Trei dintre cei izolaţi au părăsit casa pentru a merge la serviciu.

Dintre cei trei bărbaţi, care au decis singuri că este momentul să iasă din izolare, se numără şi un şofer de TIR. De altfel, singurul care a răspuns la apelul autorităţilor. Acesta a susţinut faptul că a părăsit locuinţa pentru că şoferii de TIR, aşa cum este şi cazul lui, nu se afla sub incidenţa legii. Gălăţeanul a plecat în cursă undeva prin zona ardealului.

Şoferii români de TIR nu vor să se întoarcă în ţară

Zeci de şoferi de TIR ai unei firme din Italia au hotărât să nu se întoarcă în România, decât după terminarea crizei de coronavirus.

Unul dintre şoferi a declarat că a discutat cu mai mulţi colegi ai săi şi au decis să nu se întoarcă în ţară momentan.

"Suntem o mini comunitate aici. Suntem din toate zonele țării. Firma are 600 de camioane şi suntem vreo 150 de români. Siguranţa familiilor noastre primează dorului de ei. Având contact cu oameni din tot teritoriul peninsulei, nu putem să riscăm să fim purtătorii virusului acasă", a spus Ilie Matei, şofer de TIR, pentru Observator.tv.

Mai mult, ei nu doresc să devină un pericol pentru populaţia din România.

"Am făcut o minişediţă în weekend şi am luat decizia de a aştepta terminarea acestei isterii care a pus stăpânire pe ambele ţări şi apoi ne întoarcem acasă. Nu vrem să fim priviţi ca nişte leproşi pentru că venim din Italia. Suntem aici pentru a ne întreţine familiile rămase în România, nu pentru a le expune gratuit. Nu vrem să riscăm nimic. Îi sfătuim pe toţi cei care sunt la muncă în Italia să aştepte o perioadă, până la a se întoarce acasă", a mai spus şoferul.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro