Situație incredibilă în dosarul moștenirii lui Viorel Lis / Poveste fără sfârșit
De Narcis Voica.
Publicat pe 24.06.2023 la 23:37
Actualizat pe 24.06.2023 la 23:37
Vecinii care, de mai bine de opt ani, îl plimbă prin tribunale pe Viorel Lis au făcut o solicitare bizară la cel mai recent termen: cu toate că ei sunt reclamanți și, teoretic, au interesul să se termine cât mai rapid procesul, respectivii au cerut amânarea dosarului până în luna noiembrie.
- Fostul edil Viorel Lis a ajuns mingea de ping-pong a unor vecini din localitatea natală
- Cei care îl târăsc de opt ani prin tribunale au făcut o solicitare neașteptată
Pentru a doua oară în ultimele luni, vecinii din localitatea natală a lui Viorel Lis care l-au dat în judecată pe fostul edil din cauza unor terenuri moștenite de acesta au solicitat instanței să se amâne procesul. „Admite cererea formulată de reclamanţi, de acordare a unui nou termen de judecată pentru a se depune raportul de expertiză. Emite adresă către domnul expert Negru Gheorghe pentru a întocmi şi a depune lucrarea. Se citează pârâta Lis Florentina, celelalte părţi având termen în cunoştinţă. Amână judecarea cauzei la 16 noiembrie 2023, ora 11.00”, a decis instanța, luna aceasta.
La începutul anului, trei dintre persoanele care l-au reclamat pe Viorel Lis nu s-au prezentat, așa că procesul început în 2015 s-a amânat pe 9 martie a.c. „Admite cererea de amânare a cauzei formulată de reclamantul I. Cristian Cătălin, în nume propriu şi în calitate de reprezentant al reclamantelor I. Gabriela şi M. Mihaela-Iuliana, pentru imposibilitate de prezentare la acest termen de judecată din motive medicale. Prorogă discutarea efectuării unei expertize de specialitate pentru termenul de judecată următor. Dispune citarea părţilor. Amână judecarea cauzei la data de 09 martie 2023, ora 10:00”.
Anul trecut, sătul de procese, Viorel Lis a decis să cadă la pace cu reclamanții, însă magistrații au respins tranzacția făcută cu reclamanții și au dispus efectuarea unei expertize topografice. Expertiză care s-ar putea să îi coste pe cei implicați mai mult decât valorează terenul pentru care se judecă. „Respinge tranzacţia părţilor, formulată în cauza privind pe reclamanţii-pârâţi I. GABRIELA, M. MIHAELA-IULIANA, I. CRISTIAN CĂTĂLIN, pe pârâtul-reclamant LIS VIOREL şi pe pârâta L. FLORENTINA. Repune cauza pe rol în vederea efectuării unei expertize tehnice judiciare în specialitatea topografie. Acordă termen de judecată la data de 11 Octombrie 2022, ora 12:00, pentru când se citează părţile. Cu cale de atac odată cu fondul cauzei. În conformitate cu dispoziţiile art. 402 Cod procedură civilă, pronunţarea hotărârii se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, azi 09 Iunie 2022, prin mijlocirea grefei instanţei”, au decis judecătorii, anul trecut.
În urmă cu 15 ani, Viorel Lis declara despre moştenirea din judeţul Argeş: „În timpul mandatului n-am avut nici o firmă. Un lucru mai de preţ era casa părintească de la Curtea de Argeş, pe care am extins-o cu o cameră. În plus mai aveam patru hectare de pământ, moştenite de la părinţi. În urma divorţului am cumpărat o casă pe Tunari. Am renovat-o şi apoi am închiriat-o, ca să mai scot un ban. Acum stau într-un apartament cu două camere, în zona Dristor. L-am cumpărat împreună cu Oana".