Slujbă de Paște în „reluare”. ÎPS Teodosie cheamă crendincioșii să le mai împartă o dată Lumină

Slujbă de Paște în „reluare”. ÎPS Teodosie cheamă crendincioșii să le mai împartă o dată Lumină © Hepta

ÎPS Teodosie cheamă credincioșii să le mai dea o dată Lumina de Paște, susținând că starea de urgență i-a împiedicat pe credincioși să aibă parte de ceea ce doreau din partea Bisericii. Drept urmare, Arhiepiscopia Tomisului vrea să țină slujba de Paște pe 26 mai și să împartă Lumina exact ca în noaptea de Înviere.

Totodată, s-a decis și rânduirea unui post bisericesc în zilele de 24, 25 și 26 mai, astfel încât credincioșii să se poată spovedi pentru a primi Sfânta Împărtășanie la Liturghia din noaptea dintre 26 spre 27 mai, conform Antena 3.

ÎPS Teodosie reia Slujba de Paște

Arhiepiscopia Tomisului a amintit de faptul că starea de urgență a făcut ca credincioșii să nu poată participa „în comuniune deplină cu clerul la această slujbă”, motiv pentru care s-a ajuns la hotărârea reluării Slujbei de Paște.

Exact ca în noaptea de Înviere, credincioșii vor primi Lumina Sfântă de la Ierusalim, care a fost păstrată în tot acest timp.

„Sunt dorințe neîmplinite ale credincioșilor de a se împărtăși la Liturghia Învierii din noaptea de Paști”, s-a motivat în comunicatul Arhiepiscopiei.

Persoanele în vârstă sunt îndemnate să nu vină la slujbele publice. Spovedania se va face respectând o distanță de doi metri, toate persoanele din biserici vor purta mască, iar credincioșii nu au voie să atingă icoanele sau mâinile preoților.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro