Patru ani de la incendiul de la Colectiv. Ce se întâmplă miercuri, pe 30 octombrie

Patru ani de la incendiul de la Colectiv. Ce se întâmplă miercuri, pe 30 octombrie © Arhivă

Miercuri, pe 30 octombrie, se împlinesc patru ani de la incendiul de la Colectiv, considerat una dintre cele mai mari tragedii ale României. 64 de tineri au murit, iar în amintirea lor se vor ține două slujbe de comerorare.

Arhiepiscopia Bucureștilor a anunțat că, miercuri, vor avea loc două slujbe de pomenire în memoria victimelor de la Colectiv.

Potrivit Biroului de Presă al Patriarhiei Române, primul parastas va avea loc la ora 10.00, în curtea Bisericii Sfântul Nicolae-Broșteni, acolo unde a fost ridicat un monument în memoria tinerilor care și-au pierdut viața la Colectiv.

Al doilea parastas va avea loc începând cu ora 12.00, chiar în fața fostului club Colectiv, devenit acum loc de pelerinaj pentru toți oamenii care încă sunt îndurerați de tragedie.

Colectiv, cea mai mare tragedie din istoria recentă

În noaptea de 30 octombrie 2015, un incendiu a izbucnit la clubul bucureștean Colectiv, acolo unde aproximativ 200-400 de persoane se aflau la un concert al trupei Goodbye to Gravity. Artificiile folosite în timpul spectacolului au aprins materialul din tavan, iar flăcările care s-au răspândit rapid au stârnit panică.

Era o singură ieșire, iar oamenii s-au călcat în picioare pentru a scăpa din infern. În noaptea fatidică, 27 de tineri au murit la fața locului – striviți de bucățile căzute din tavan, călcați în picioare, arși sau axfisiați cu fum. Alte zeci de persoane s-au stins în spitale, din cauza rănilor suferite sau a bacteriilor care le-au agravat starea. În total, 64 de tineri au murit.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro