Soacra „Dalidei” din „Las Fierbinți”, în linie dreaptă spre condamnare / Decizie de ultimă oră a instanței
De Narcis Voica.
Publicat pe 11.06.2024 la 22:46
Actualizat pe 11.06.2024 la 22:46
Raisa Ladin, soacra actriței care interpretează rolul Dalidei din serialul Las Fierbinți, a intrat în linie dreaptă, spre condamnare, în dosarul în care este acuzată de un tun de 70 de milioane de lei.
- Instanța a dispus începerea procesului în care Raisa Ladin este acuzată de infracțiuni economice
- Soacra „Dalidei” din „Las Fierbinți” a recunoscut faptele, pentru a beneficia de o pedeapsă redusă
Recent, judecătorii au admis toate probele administrate în dosarul în care Raisa Ladin este acuzată de infracțiuni economice și au respins cererile formulate de apărătorul inculpatei, așa că procesul a intrat în linie dreaptă. „Respinge ca neîntemeiată cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de apărătorul ales al inculpatei Ladin Raisa. Respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală formulate de inculpata Ladin Raisa, ca neîntemeiate. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 5554/P/2022 din data de 15.01.2024 al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul București prin care s-a dispus trimiterea in judecată a inculpatei LADIN RAISA, ..., a administrării probelor, precum şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind inculpata Ladin Raisa”, a decis instanța.
După ce o lungă perioadă a negat acuzațiile, Raisa Ladin, soacra actriței care interpretează rolul Dalidei din serialul Las Fierbinți, le-a dat o lovitură sub centură colegilor de dosar: a recunoscut totul, ca să primească o pedeapsă mai mică.
Soacra „Dalidei” din Las Fierbinți este acuzată în mai multe dosare, iar cu privire la cel în care și-a recunoscut faptele DIICOT explica, în urmă cu doi ani: „În luna august 2021, a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul obținerii prin mijloace frauduloase a sumei de aproximativ 16 milioane de USD, sumă aflată în conturile deschise la o unitate bancară din România de către un client al băncii, respectiv o companie înregistrată într-o jurisdicție offshore. Astfel, începând cu luna august 2021, ulterior dispunerii de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a ridicării măsurii asiguratorii a popririi instituită în perioada 17.03.2015 – 16.08.2021 asupra conturilor companiei înregistrate într-o jurisdicție offshore, membrii grupului au organizat și pus în executare un amplu mecanism financiar menit să asigure inducerea în eroare a instituției bancare. (...)Grupul infracțional organizat a indus în eroare unitatea bancară din România și a determinat factorii de decizie ai acesteia să aprobe în lunile noiembrie și decembrie 2021 plăți în valoare totală de 70.156.151,72 lei, din conturile clientului băncii în conturile membrilor grupului infracțional organizat sau în alte conturi controlate de aceștia”.
„Ulterior, sumele obținute au fost supuse unui amplu proces de spălare a banilor, fondurile obținute prin mijloace frauduloase din conturile firmei offshore fiind împărțite și transmise către mai multe conturi bancare, operațiune urmată de retragerea de sume în numerar, cumpărarea unor imobile sau autoturisme de lux, plata creditelor/creditarea companiilor unde membrii grupului sau apropiați ai acestora erau acționari, acordarea unor împrumuturi fictive unor persoane fizice de cetățenie română, moldoveană, ucraineană și rusă, precum și transferuri cu o valoare neobișnuit de mare în raport cu obiectul tranzacțiilor (de exemplu, contracte de cesiune părți sociale cu o valoare nominală de 50 de lei în schimbul sumei de aproximativ 3.390.000 USD, antecontracte de vânzare – cumpărare)”, preciza DIICOT.
Citește și: „Monstrul din Caracal”, la un pas de moarte / Gheorghe Dincă a fost găsit inconștient, în celulă