Sorina Pintea a fost reținută pentru 24 de ore, pentru luare de mită. Anunțul făcut de DNA

Sorina Pintea a fost reținută pentru 24 de ore, pentru luare de mită. Anunțul făcut de DNA © Hepta

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, a fost reținută pentru 24 de ore, anunță DNA. Procurorii cercetează bănuiala că aceasta ar fi primit mită, printr-un intermediar, sumele „încasate” fiind de 10.000 de euro, respectiv 120.000 de lei.

Procurorii DNA au făcut un anunț oficial în privința Sorinei Pintea, care este acuzată că ar fi primit șpagă sume importante de bani. Este vorba despre o mită pe care ar fi primit-o, în două tranșee, de la reprezentanții unei societăți comerciale.

Sorina Pintea, reținută de procurorii DNA

Acești bani reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziție publică.

Iată, așadar, comunicatul procurorilor DNA:

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

 

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

 

La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro