Specialiștii avertizează! Medicul Streinu-Cercel: "Se va limita mersul pe stradă"

Specialiștii avertizează! Medicul Streinu-Cercel: "Se va limita mersul pe stradă"

Profesorul Adrian Streinu-Cercel susține că, în contextul stării de urgență și a creșterii numărului de cazuri de coronavirus în România, ieșitul din casă ar putea fi parțial restricționat.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" susține că limitarea mersului pe stradă va deveni iminent în următoarea perioadă, din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri.

”Limitarea mersului pe stradă e iminentă pentru că în contextul în care apar multe cazuri pe zi, ele fac obiectul unor analize foarte atente și ele sunt cele care vor decide momentul în care aceste distanțări sociale se vor impune. Astfel de decizii nu se iau după o zi pe alta. Avertizări de genul acesta, ca lumea să se obișnuiește cu ideea, astea se pot spune.", a declarat, pentru Antena 3, Adrian Streinu-Cercel.

Mai mult, medicul spune că este foarte importantă aflarea sursei transmiterii virusului, deoarece numai în acest fel se pot decide următoarele restricții.

"E vorba doar de dinamica procesului. Ea stipulează aceste lucruri. Mă interesează unde se transmite virusul, care sunt populațiile receptive, în ce context s-a produs această transmitere, toate acestea adunate vor da decizia.", mai spune doctorul.

Autoritățile sar în ajutorul bătrânilor

"Vorbim acum de un număr relativ mic pe teritoriul României și ce ne presează însă este dinamica compatrioților noștri veniți din afară.", este de părere Profesorul.

De asemenea, persoanele în vârstă pot primi ajutor din partea autorităților pe perioada epidemiei.

"Noi am pus câteva lucruri în discuție și anume ca persoanele cu vârste de peste 70 de ani să rămână la domiciliu și autoritățile locale să le procure alimente sau medicamente, sau dacă au aproape membrii familiei, o vor face ei. Acest virus va ataca foarte probabil categoriile de vârstnici.”, a mai adăugat Streinu-Cercel.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro