Spirtul din mai multe farmacii din Constanța, înlocuit cu soluție de curățare. S-au dat amenzi în valoare de 57.000 de lei

Spirtul din mai multe farmacii din Constanța, înlocuit cu soluție de curățare © Poliția Română

Poliția Română a aplicat mai multe amenzi la Constanța, după ce în câteva farmacii din oraș oamenii legii au descoperit la vânzare soluții de curățare în loc de spirt.

În plină pandemie de coronavirus, când multe soluții de dezinfectare, măști, mănuși și combinezoane nu mai sunt de găsit, șase farmacii din Constanța au recurs la gesturi extreme pentru a nu le scădea profitul.

La sfârșitul lunii trecute, în intervalul 30-31 martie, oamenii legii au făcut verificări în șase farmacii din județ pentru a verifica dacă normele referitoare la comercializarea produselor de protecție împotriva COVID-19 sunt respectate.

Doar că odată cu verificările oamenilor legii au apărut și primele ilegalități. Polițiștii au descoperit că respectivele puncte farmaceutice vindeau soluție de curățare în loc de spirt, mănuși fără preț, dar și lichid dezinfectant pe a căror etichetă nu era specificat termenul de valabilitate.

”În perioada 30-31 martie, polițiștii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu sprijinul inspectorilor D.G.A.F.P. Constanța au efectuat verificări la șase puncte de lucru ale unei unități farmaceutice din județul Constanța, cu privire la respectarea normelor referitoare la comercializarea produselor de protecție împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă. 

În urma verificărilor, oamenii legii au confiscat 581 de sticle de soluție de curățare,  21 de cutii cu mănuși, în valoare de 2.100 de lei și 179 de sticle cu lichid dezinfectant.

În urma identificării acestor nereguli, polițiștii constănțeni au aplicat șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 57.000 de lei și au confiscat bunuri, evaluate la 13.186 de lei.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro