Spital-suport pentru pacienții bolnavi de coronavirus, rămas fără personal: „Nu avem medici, nu avem secții, nu avem nimic”
Publicat pe 15.08.2020 la 16:51 Actualizat pe 15.08.2020 la 16:51
Bucureștiul are parte de o situație fără precedent, fiind vorba despre primul spital-suport Covid rămas fără medicii, dar și cu secțiile de ATI închise. Ministerul Sănătății nu oferă nici un răspuns în acest caz, deși bolnavii se internează zilnic.
- Spital-suport, închis din cauza lipsei de personal
- Ministerul Sănătății nu face nimic în acest sens
Este vorba despre spitalul CFR Witting, din Capitală. Unitatea spitaliceascăa fost desemnată ca fiind spital-suport Covid, însă nu beneficiază de medici, personal sau secții de ATI de mai bine de trei săptămâni.
Spital-suport rămas fără personal
Unul dintre medicii chirurgi ai spitalului a vorbit despre problemele cu care se confruntă unitatea medicală, dar pe care nimeni nu le bagă în seamă, mai ales în această perioadă incertă în ceea ce privește pericolul epidemiologic.
Doctorul chirurg susține că sarcinile de serviciu se îndeplinesc din ce în ce mai greu de când spitalul a rămas fără personal și crescând și volumul de noi infectări zilnic.
„Până acum o săptămână, am avut un medic infecționist care stabilea tratamentul și eram cat de cât asigurați. Pe tot acest interval de trei săptămâni noi nu am avut nicio posibilitate să le oferim suportul, adică problemele ORL, chirurgicale, nu avem bloc operator. Este închis. Iar ATI ul nu are personal și schemă organizatorie aprobată ca să dea îngrijire acestor pacienți. Echipament există, nu există personal și nici nu s-a făcut nimic. Nu înțeleg de ce am ajuns pe lista centrelor de suport COVID. La minister am semnalat aceste probleme în urmă cu o săptămână”, a mai spus medicul de la spitalul CFR Witting.