Spitalele din România, pline cu pacienți infectați cu viroze! Ce recomandări are medicul Adrian Marinescu: ”Ne vor face probleme”
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 26.10.2023 la 10:32
Actualizat pe 26.10.2023 la 10:32
Este alertă în România! Spitalele s-au umplut de pacienți infectați cu viroze respiratorii, iar riscul nu va scădea în perioada următoare. În continuare cea mai importantă este prevenția, iar pentru a reuși să stai departe de virus, medicul Adrian Marinescu a făcut câteva recomandări. Iată ce este important să faci.
- Spitalele din România sunt pline cu pacienți
- Ce trebuie să facă oamenii ca să stea departe de virus
Cazurile de viroze respiratorii au început să crească alarmant în România, iar medicii sunt în alertă din această cauză. Acest virus se transmite mai ales în locurile aglomerate, iar frica tuturor este să nu înceapă o nouă pandemie de COVID-19. Acest lucru se poate evita dacă oamenii respectă regulile și indicațiile medicilor în ceea ce privește prevenția.
Spitalele din România sunt pline cu pacienți infectați cu viroze respiratorii
Sezonul rece vine cu multe probleme din punct de vedere al sănătății oamenilor, iar virozele sunt inevitabile. În multe cazuri, acestea se agravează, iar internarea pacienților este necesară. Așa s-a întâmplat și de această dată. În acest caz, românii trebuie să respecte normele de prevenție, astfel încât sănătatea lor să nu fie pusă în pericol.
În continuare, cea mai afectată categorie sunt copiii, iar părinții trebuie să ia măsuri din acest punct de vedere.
Medicul Adrian Marinescu a făcut recomandări care îi pot salva pe oameni de la boală, astfel încât să nu riște să ajungă într-o stare gravă la spital. Chiar dacă la prima vedere situația nu este critică, aceasta devine de cele mai multe ori.
”În primul rând, ar trebui să facem următoarea precizare. Sezonul rece vine în fiecare an și nu este de mirare că avem multe infecții respiratorii aici. De această dată discutăm în continuare de infecția cu SARS-Cov 2.
Dar vestea bună e că lucrurile au început să se echilibreze, adică este în scădere. E un trend descendent și foarte probabil că în viitorul apropiat nu vom avea probleme legate de COVID. Apropo de circulație, sunt virusurile gripale care, cu siguranță, că ne vor face probleme și alte virusuri care se transmit pe cale respiratorie”, a declarat medicul Adrian Marinescu, la Antena 3 CNN.
Ce trebuie să facă părinții pentru a-și ține copiii în siguranță
Siguranța copiilor este prioritară în acest caz. Cei mici sunt cei mai preduspuși la acest virus deoarece își petrec timpul într-o mulțime de alți copii la grădiniță sau la școală. Astfel, medicul recomandă ca părinții să nu își ducă copiii în colectivitate încă de la primele simptome de răceală pe care le au.
”Nu ne trimitem copilul care are o simptomatologie respiratorie acută la școală, nu mergem în colectivități pentru a nu crea focare. Sigur, putem să îl folosim pe medicul de familie sau un alt medic putea poate fi medicul pediatru, de exemplu. Atenție cei care nu au factori de risc.
Persoanele tinere pot să aibă o pero de timp în care se tratează acasă, dar dacă vorbim de cei care sunt în vârstă și cu boli cronice, mare atenție că de multe ori pot să apară complicații destul de repede și ar trebui să ajungă fie la medicul de familie în primă fază, fie chiar la o cameră de gardă”, a mai spus el, conform sursei citate.
Citește și: Primul pacient din România cu triplă infecție virală. În ce oraș a fost descoperit cazul