Spitalul Județean Suceava a fost militarizat. Ultimele detalii, oferite de Klaus Iohannis

Spitalul Județean Suceava a fost militarizat. Ultimele detalii, oferite de Klaus Iohannis © arhivă

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru și noul secretar de stat, Ionel Oprea, s-au deplasat de urgență joi, 2 aprilie, la Suceava, după ce, cu o seară în urmă, managerul Spitalului Județean directorul medical au demisionat. Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat în cadrul unei videoconferințe cu premierul Ludovic Orban că s-a decis militarizarea unității spitalicești.

După demisia noii conduceri, autoritățile au decis ca Spitalul Județean de Urgență Suceava să fie militarizat. Astfel, situația focarului de coronavirus ar trebui să poată fi ținută sub control.

Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei videoconferințe cu premierul Ludovic Orban, ce a avut loc joi, 2 aprilie. 

„Am convocat această videoconferință pentru că avem o situație foarte specială în Suceava. Vreau să discutăm ce s-a făcut și ce se va face pentru a rezolva cât se poate de repede această criză, creată prin carantinarea Sucevei și a comunelor din jur”, a început Klaus Iohannis anunțul.

Președintele României a ținut, înainte de orice altceva, să asigure sucevenii că „această măsură, respectiv carantina impusă în județ, nu este o sancțiune”, ci este necesară pentru a îi proteja pe cetățeni. 

Klaus Iohannis a declarat, în cadrul videoconferinței, că noul secretar de stat, Ionel Oprea, are o sarcină foarte clară: să repună spitalul în funcțiune. Astfel, Ionel Oprea va rămâne în Suceava pentru o perioadă, în scopul de a se îngriji de conducerea operativă a spitalului. 

„Este corect, este oportun și este necesar să se introducă proceduri militare, deci militarizarea spitalului, pentru a reveni foarte rapid la normalitate”, a continuat Klaus Iohannis.

„Este nevoie, evident, ca spitalul să fie dotat cu tot ce este necesar, în așa fel încât personalul medical, medicii, să fie protejați. Din informațiile mele, în acest moment, în spital au fost deja livrate 5.000 de combinezoane pentru medici și personalul medical, de asemenea, 20.000 de măști de protecție, de mănuși, inclusiv medicamente specifice pentru bolnavii de COVID”, a mai explicat Președintele României.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro