Spitalul Județean Timișoara va prelua o parte dintre bolnavii de COVID-19. La ”Victor Babeș” nu mai sunt locuri
Publicat pe 04.10.2020 la 21:53 Actualizat pe 05.10.2020 la 00:18
Spitalul Județean Timișoara va prelua bolnavi de COVID-19 de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timiș. Anunțul a fost făcut de managerul Spitalului Județean, care a răspuns apelului medicilor de la ”Victor Babeș”, unde solicitările au depășit capacitatea unității medicale.
- Spitalul Județean Timișoara va prelua bolnavi de COVID-19 de la „Victor Babeș”
- La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timiș, secția de Terapie Intensivă e plină
Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, a anunţat, duminică seara, că în perioada următoare s-ar putea redeschide o zonă roșie în instituție, din cauza creşterii semnificative a numărului de noi îmbolnăviri cu COVID-19. Zona ar avea o capacitate de 66 de paturi, dintre care şase de ATI.
„Am răspuns apelului colegilor noştri de la Spitalul de Boli Infecţioase ‘Victor Babeş’ şi deja tratăm pacienţi cu cazuri severe, de terapie intensivă, infectaţi cu COVID-19. Având în vedere creşterea numărului de cazuri, pentru a ne asigura că timişorenii şi timişenii nu au de suferit, ci au parte de cel mai bun tratament posibil, luăm deja în calcul redeschiderea zonei roşii din cadrul unităţii, cu o capacitate de circa 66 de paturi, din care şase de ATI, mergând la un total de 18 paturi de terapie intensivă dedicate COVID. Numărul poate fi crescut cu încă 10 locuri de terapie intensivă, dacă situaţia o impune”, a anunțat Raul Pătraşcu, într-o postare pe Facebook.
Șeful de la Infecțioase face apel la responsabilitate
Duminică, șeful Secţiei Infecţioase 2 a Spitalului „Victor Babeș” din Timişoara, Virgil Musta, le-a cerut oamenilor, din nou, să fie responsabili. El a anunțat că secția ATI a este deja plină, iar pacienții cu o formă gravă a bolii nu mai pot fi internați.
„Accentuez de fiecare dată că important este să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea ca peste o zi – două să fii bolnav, să ai nevoie de internare şi să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă şi nu va putea beneficia de tratament. Sunt câteva medicamente pe care le poţi auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esenţiale nu le poţi da la domiciliu. Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă şi se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratată. Suntem la pragul între viaţă şi moarte şi trebuie să înţelegem acest lucru şi să fim foarte responsabili”, a transmis Virgil Musta, pe pagina sa de Facebook.
În Timiș, au fost raportate zilnic între 75 şi 99 de cazuri de coronavirus, în ultima perioadă. Sâmbătă, au fost confirmate cu COVID-19 46 de persoane, dintre care 29 au fost numai în municipiul reşedinţă .