Starea de urgență a afectat mersul trenurilor, iar zborurile au fost și ele suspendate. Rutele afectate, prezentate de ministrul Transporturilor

Starea de urgență a afectat mersul trenurilor, iar zborurile au fost și ele suspendate © Arhiva

După ce președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență pe teritoriul întregii țări în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului, acum minstrul Transporturilor, a comunicat chiar pe pagina sa de Facebook, măsurile menite să reducă efectele generate de virusul Covid-19.

Astfel, la nivelul Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor au fost luate o serie de măsuri prin care se anulează circulația unor trenuri și se suspedă unele curse aeriene. Măsuri au fost luate și pentru traficul rutier, dar și naval.

”Pentru domeniul Rutier:

Colaborarea cu Ministerul Afacerilor Externe și ambasadele României din alte state pentru identificarea situațiilor critice și monitorizarea evoluției acestora, în timp real;

Solicitarea către Comisia Europeană pentru aplicarea prevederilor privind situațiile excepționale și posibilitatea derogării pe perioadă de maxim 30 de zile de la obligativitatea respectării duratelor de conducere și a perioadelor de repaus prevăzute de legislația socială în domeniul transporturilor rutiere

Pentru domeniul Aerian:

Dezinfectarea periodică a fluxurilor de sosiri în aeroporturi, a aeronavelor sosite din zonele galbene /roșii, precum și a celor care au avut la bord pasageri simptomatici COVID 19;

Suplimentarea numărului de reprezentanți ai Autorității de Sănătate Publică, pentru întărirea controlului sanitar la frontieră;

Achiziționarea a 3 scannere termice pe Aeroportul Henri Coandă: 2 pe fluxul normal şi 1 pe fluxul de chartere.

Suspendarea curselor aeriene din/spre Italia pentru perioada 9-23.03.2020 ora 12.

!!! Pentru perioada 16-31 martie, Tarom a suspendat cursele dinspre/spre Belgrad ( Serbia), Chișinău ( Republica Moldova) precum și Tel Aviv (Israel). Toți pasagerii afectați de suspendarea acestor curse pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare a călătoriilor fără penalizare sau rambursarea integrală a biletelor/tronsoanelor neutilizate.

Pentru Metrou:

Instituirea în toate stațiile a plății cu cardul, direct la turnichete, pentru a limita și evita contactul cu angajații și cu bancnotele;

Punerea în circulație a tuturor trenurilor, cu timpii de parcurs sunt reduși la minimum;

Dezinfectarea obligatorie a tuturor elementelor de contact ale trenurilor Metrorex (butoane contact, bare de sprijin, scaune).

Pentru sectorul de căi ferate:

Suspendarea temporară a circulației unor trenuri interne, cât și internaționale, cu respectarea posibilității de mobilitate a cetățenilor. Au fost suspendate astfel trenurile internaționale spre Moldova, Bulgaria, Ucraina si Ungaria.

Suspendarea temporară a unor trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Monitorizarea gradului de ocupare a trenurilor pe rutele interne, în condițiile în care mai multe companii/societăți au anunțat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajații lor. În aceste condiții este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulație a trenurilor va fi anunțată public în cel mai scurt timp de la luarea deciziei.

Pentru domeniul naval:

Intrarea în carantină în rada portului Constanța a tuturor navelor care vin din zonele de risc roşii sau galbene până la împlinirea celor 14 zile de la părăsirea ultimului port de escală situat într-una din aceste zone sau de la îmbarcarea unor membri ai echipajului care vin din zone de risc.

Instituirea a două zone de staţionare la ancoră și carantinare pentru navele care au operat în ultimele 14 zile într-un port aflat într-o zonă roşie de focar epidemiologic şi au ca destinație un port de pe Dunărea Maritimă”, a transmis pe pagina sa de Facebook, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro