Stațiunea din România de o frumusețe rară, numită "Perla Bucovinei". Imaginile sunt de vis aici, iar prețurile sunt mici / FOTO
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.12.2022 la 11:44
Actualizat pe 21.12.2022 la 11:44
Atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară, stațiunea din România de o frumusețe rară, numită "Perla Bucovinei", este unul dintre cele mai apreciate locuri turistice din țara noastră. Imaginile sunt de vis aici, iar prețurile sunt mici. Iată care sunt principalele obiective turistice și ce poți vizita dacă alegi să mergi în zonă.
- Vatra Dornei, una dintre cele mai apreciate stațiuni turistice din România
- Principalele obiective turistice
- Imaginile sunt de vis aici, iar prețurile sunt mici
Vatra Dornei, numită și "Perla Bucovinei" este un municipiu din județul Suceava, situată în regiunea istorică Bucovina, în nord-estul României. În anul 2000, a fost declarat municipiu și încă din secolul al XIX-lea, Vatra Dornei este cunoscută ca stațiune balneo-climaterică și stațiune pentru practicarea sporturilor de iarnă.
Stațiunea din România de o frumusețe rară, numită "Perla Bucovinei"
În a doua jumătate a secolului XIX, Vatra Dornei a devenit cunoscută pentru izvoarele sale minerale, numărându-se printre cele mai râvnite stațiuni balneo-climaterice de la noi din țară. Situată într-o depresiune intramontanã, la altitudinea de aproximativ 810 m, stațiunea numită și "Perla Bucovinei" oferă celor care aleg să meargă acolo în vacanță, posibilitatea de a vizita obiectivele turistice din zonă, renumitele mănăstiri din Moldova și Bucovina și multe alte obiective turistice.
Supranumită și "Perla Bucovinei", stațiunea Vatra Dornei este cunoscută și vizitată de persoane de toate vârstele, pentru că se adresează atât celor care doresc să facă mișcare, trasee montane, sau să practice diverse sporturi. De asemenea, Vatra Dornei este renumită și pentru factorii naturali de cură cum sunt: izvoarele cu apa minerala carbogazoase, izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase, mofete naturale de săruri de mare puritate și concentrație de CO2, dar și namolul de turba din zona Poiana Stampei.
Principalele obiective turistice
Telescaunul Vatra Dornei - ajungi la cota 1300 m, de unde poți admira Bazinul Dornelor, înconjurat de Masivul Călimani și Munții Rodnei;
Satul Ciocănești - un loc unde încă sunt păstrate tradițiile și datinile, a fost inclus de Lonely Planet în topul celor mai colorate destinații turistice din Europa, mai precis pe locul 6.
Comuna Dorna Căndrenilor - aici poți vedea case bucovinene din lemn, decorate tradițional cu diferite forme și motive, și mai ales oameni care încă poartă costumul popular.
Satul Dorna Arini - este comuna cu cele mai frumoase peisaje din Țara Dornelor.
Rezervația Tinovul Mare - cea mai mare rezervație de turbă din România (se întinde pe aproximativ 700 de hectare)
Pârtiile de schi din Vatra Dornei
Citește și: Locul din România unde o garsonieră costă 2.400 de euro. De ce este atât de ieftină și ce condiții oferă