Studenții timișoreni au creat un test Covid-19 mai ieftin și mai rapid. Cum funcționează acesta / VIDEO
Publicat pe 25.09.2021 la 11:55 Actualizat pe 25.09.2021 la 11:55
Mai mulți studenți din Timișoara au prezentat în premieră un test Covid-19 de mare precizie, dar și mai ieftin și accesibil la preț. Specialiștii de la Oncogen au acceptat propunerile de cercetare făcute de studenții timișoreni, care fac parte dintr-un program de mentorat. Iată cum funcționează testul!
- Studenții din Timișoara au creat un test Covid
- Testul este precis, rapid și mai ieftin
Un test de precizie ridicată a fost creat de tinerii din Timișoara, acesta este mai precis, rapid, dar și mai ieftin în depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Studenții din Timișoara au creat un test Covid mai rapid
Testul se bazează pe o tehnologie de editare genetică, care a luat premiul Nobel în anul 2020, iar din punct de vedere științific este foarte important. Acest test este mai precis, dar și mai accesibil decât RT-PCR în depistarea infecțiilor.
"În cadrul acestui protocol voi parcurge trei paşi. Primul este amplificarea izotermă a materialui genetic. Al doilea este faza de detecţie, iar pasul numărul trei constă în citirea rezultatelor detecţiei pe dipstickuri", potrivit observatornews.ro.
Rezultatele testelor PCR din spitale sunt la fel ca și cele obținute de studenții din Timișoara. Tinerii pasionați se știință au intrat într-un program de mentorat, astfel că au șansa sp facă cercetări cu ajutorul tehnologiilor de ultimă performanță.
"S-a testat pe probe provenite de la pacienţi. Extracţia este făcută în cadrul spitalului, de exudat nazal, extracţia materialului genetic, tot în spital, noi primim strict materialul genetic, care este ţinut la -80 de grade, iar în momentul experimentului este decongelat şi folosit", explică Sergiu Nicorici, student în anul 1 la Medicină, potrivit observatornews.ro.
Cercetătorii de la Oncogen lucrează cu zeci de tineri
Zeci de tineri care sunt pasionați de știință din diferite licee din țară, dar și la cele mai prestigioase facultăți din lume, lucrează cu cercetătorii de la Oncogen și sunt implicați în programul de mentorat.