Studiu. Țara din Europa care ar putea înregistra 66.000 de morţi până în august

Studiu. Țara din Europa care ar putea înregistra 66.000 de morţi până în august © Foto simbol Hepta

Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle a făcut o analiză prin care prezice 66.000 de morți într-o țară din Europa, până în luna august a acestui an. 

Studiu: Marea Britanie ar putea raporta 66.000 de morți

The Guardian relatează că o analiză realizată de Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății din Seattle prezice 66.000 de morți în Marea Britanie, până în luna august. 

Porivit site-ului worldmeters.info, până acum în Marea Britanie s-au raportat peste 7500 de morţi.

Studiul realizat de cercetătorii de la IHME, Institutul de Metrică şi Evaluare a Sănătăţii din Seattle, spune că Marea Britanie va fi țara din Europa care va înregistra în luna august a anului 2020 40% din totalul deceselor de pe continent.

Marea Britanie ar deveni astfel cea mai lovită țară de pandemia de Covid-19.

Alți cercetători contrazic studiul

Totuși, studiul este contrazis de alţi cercetători precum profesorul Neil Ferguson, de la Imperial College London, care susţine că cifrele folosite în modelul IHME sunt de 2 ori mai mari decât în realitate.

IHME reiterează că Marea Britanie a impus cu întârziere măsuri obligatorii de distanţare socială din cauza strategiei de dobândire a „imunităţii de turmă”. 

Joi, 9 aprilie, autoritățile din Marea Britanie au raportat că, în doar o singură zi, au fost înregistrate 881 de decese, astfel ajungându-se la numărul de 7978. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro