S-a aflat substanța care a ucis doi copii și o mamă într-un bloc din Timișoara! Afectează inima, plămânii, rinichii și ficatul

S-a aflat substanța care a ucis doi copii și o mamă într-un bloc din Timișoara! Afectează inima, plămânii, rinichii și ficatul © captură video

Anchetatorii din Timișioara au aflat care este substanța chimică din cauza căreia au murit doi copii și o mamă, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut dezinsecție. 

Potrivit tion.ro, este vorba de fosfura de aluminiu, un compus anorganic, care are un grad foarte înalt de toxicitate. Acesta ar fi un pesticid ieftin care se găsește sub mai multe forme și este folosit de cele mai multe ori în industria prelucrării cerealelor, acolo unde rozătoarele își fac apariția în depozitele de cereale.

Fosfura de aluminiu ajunge la om prin inhalare sau absorbție la nivelul pielii, ulterior eliberează rapid un gaz toxic, care provoacă o intoxicație sistematică. Organele afectate de această substanță: plămânii, inima, ficatul și rinichii. 

Cum se manifestă? În primul rând apar amețelile, stările de greață, aritmiile cardiace, edem pulmonar, amorțeli, cefalee sau convulsii.

opiniatimisoarei.ro anunță că încă un bloc a fost evacuat după ce specialiștii au descoperit că gradul substanțelor toxice este foarte mare. Aceștia măsoară toxicitatea cu ajutorul unor aparate speciale. 

"Avem bănuieli, dar nu aș vrea sa dau o substanță până nu am confirmarea de la laborator. Administratorul firmei a fost audiat și în momentul de față procurorul este la fata locului. Prioritatea noastră e să identificăm locațiile unde s-au facut acțiuni de deratizare. Apelez la populație, dacă s-a făcut deratizare să anunțe, chiar și în judet. Ancheta se va derula cu prioritate si urgență si vom clarifica toate aspectele. Nu vreau să dau detalii din anchetă", a spus șeful IPJ Timis.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro