Surse: Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia

Surse: Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia © arhivă

La o lună după ce în România s-a înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus, Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia, anunță Antena 3. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia, în plină epidemie de coronavirus în România, la o lună după ce a fost înregistrat primul caz.

Nelu Tătaru, secretar de stat, ar urma să îi ia locul lui Victor Costache, informează Antena 3, pe surse. Se așteaptă declarațiile de presă ale lui Ludovic Orban, de la Palatul Victoria, joi, la ora 10:30.

Vestea vine la scurt timp după ce Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunțat că a pregătit un protocol cu profesorul Adrian Streinu-Cercel pentru un program prin care să fie testaţi pentru coronavirus toţi cetăţenii din Bucureşti, din ușă în ușă.

Reacții după demisia lui Costache

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a declarat, după aflarea informației, că „dacă nu demisiona, era demis de premier din cauza bâlbelor care au existat privind măsurile... Nu se face testarea pacienților care intră în spital și se pune în pericol sănătatea corpului medical. Dacă medicii se îmbolnăvesc, noi suntem în pericol. Probabil că presiunea a fost prea mare și și-a dat seama că nu poate gestiona lucrurile”.

Marcel Ciolacu, președinte interimar PSD a intervenit la Antena 3, prin telefon și a dezvăluit că „Înainte de investirea Guvernului, am cerut ca Victor Costache să nu mai facă parte din Guvern. Infectarea personalului medical a fost cea mai prost gestionată în scandalul cu coronavirus. Mă refer la procentul de medici și cadre medicale infectați, fără să fie vârf. Ne-am trimis medicii cu mâinile goale să aibă grijă de pacienți. Nu s-au luat măsurile”.

Marcel Ciolacu a mai precizat că Raed Arafat trebuia să gestioneze și situația în spitalele județene. 

Virgil Guran, deputat PNL, spune că decizia lui Victor Costache a fost „un gest de onoare în urma lucrurilor întâmplate la spitalul din Suceava și la alte spitale”.

știre în curs de actualizare


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro