Sute de maşini aşteaptă să intre în România, marţi seara, prin Vama Nădlac II / FOTO

+2 click pentru
galerie

Sute de maşini aşteaptă să intre în România, marţi seara, prin Vama Nădlac II

După ce coronavirusul a făcut prăpăd în Europa, mai ales în Italia, iar acum se extinde cu repeziciune si în ţara noastră, românii au luat cu asalt punctele de trecere în România şi se întorc spre case.

Imaginile surprinse de camerele video amplasate în Vama Nădlac arată cum sute de maşini stau la coadă pentru a trece vama spre ţara noastră.

"În ultimele 24 de ore prin punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ  11.000 de persoane pe sensul de intrare în țară. Precizăm faptul că anul trecut în aceeași perioadă am avut  pe sensul de intrare 14.000 de persoane, valaorile de trafic fiind in scadere.

Menționăm faptul că în acest moment formalitățile de frontieră se efectuează pe 3 artere la intrarea în țară, iar timpul de așteptare de aproximativ 40-50 de minute.

Timpul de asteptare mai ridicat înregistrate în acest moment se datorează măsurilor suplimentare dispuse în punctele de frontieră în contextul Noului Corona Virus, respectiv verificările efectuate de către polițiștii de frontieră, completarea formularului pus la dispoziție de colegii de la Direcția de Sănătate Publică, precum și măsurile dispuse de către aceștia", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Șeful Poliției de Frontieră, chestorul Ioan Buda, a anunțat, marţi, că în ultimele două săptămâni, zeci de mii de români s-au întors din Italia.

"Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane, dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii", a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro