Tânără infectată cu COVID-19, minciuni în două spitale! Cum era pe cale să îmbolnăvească zeci de oameni

Tânără infectată cu COVID-19, minciuni în două spitale! Cum era pe cale să îmbolnăvească zeci de oameni © pixabay

O tânără a ascuns timp de mai multe zile faptul că s-a întors din Italia, deși a fost la două spitale, din cauza stărilor de rău, cauzate de coronavirus.

Mai multe zeci de persoane ar fi putut fi infectate de o tânără de 26 de ani. Ea a mințit cadrele medicale din două spitale. 

Toți cei care au intrat în contact cu femeia internată la Spitalul din Petroșani, au fost plasați în izolare timp de 14 zile la domiciliu și li s-au recoltat probe pentru a se afla dacă au fost infectați sau nu.

Ce riscă pacienta inconștientă

Autoritățile au deschis o anchetă penală pe numele tinerei de 26 de ani, pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli.

Dacă se va descoperi că tânăra a infectat și alte persoane, ea riscă o amendă consistentă, sau chiar de la șase la doi ani de închisoare.

Mai mult, femeia nu a respectat regulile de izolare și a părăsit zona de carantină, astfel că ea deja a fost sancționată cu o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Femeia nu a anunțat că s-a întors dintr-o zonă afectată a Italiei. Abia după ce analizele au arătat că este infectată a spus adevărul, la aproape o săptămână de când a revenit în țară.

Centrul Județean de Comunicare și Informare Publică Hunedoara a anunțat, ieri, că analizele făcute la Spitalul de Boli Infecțioase "Victor Babeș", pentru femeia de 26 de ani, confirmă prezența virusului. Pacienta infectată a fost internată la clinica din Timișoara, iar starea ei este stabilă.

Cum a mințit femeia mai mulți doctori din două spitale

Pe data de 5 martie, tânăra de 26 de ani s-a prezentat la Spitalul de Urgență Petroșani, cu probleme neurologice.

După o zi, reprezentanții unității medicale au fost înștiințați că femeia era pe lista persoanelor obligate să stea în izolare la domiciliu. De la acel moment, au fost luate măsuri pentru izolarea ei.

În aceeași zi, DSP Hunedoara a fost informată că pacienta s-a internat cu dureri lombare, la spitalul din Petroșani. Alarma a fost dată de conducerea unității medicale, dar și de către reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Hunedoara, care au obligația de a monitoriza persoanele izolate.

„Problemele generate de această pacientă sunt cu implicaţii deosebite, care vor trebui văzute şi evaluate de către cei de la DSP în cursul anchetei epidemiologice, pentru că ea în perioada 1 - 5 martie, când a fost internată în Petroşani, a fost „liberă” şi a profitat de libertatea respectivă. A fost inclusiv la Hunedoara, la un RMN, deci traseul este destul de lung.", spune Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență Petroșani.

"Din momentul internării, problemele pe care le ridică sunt contactele avute în perioada 5 şi 6 martie, perioadă în care nu se ştia de unde vine şi ca atare protecţia faţă de ea a fost cea obişnuită faţă de orice alt pacient. Abia în data de 6 s-au instituit măsurile de protecţie cerute de un pacient suspect de Covid 19”, mai spune directorul medical, pentru informatiavj.ro.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro