Tânărul grav rănit în explozia din Piatra Neamț a murit chiar de ziua lui! Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

Explozie Piatra Neamț © captură video

Tânărul de 24 de ani, rănit grav în explozia produsă în Piatra Neamț, a murit. După mai mule zile de chin și speranțe, organismul acestuia a cedat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. 

Alexandru Gabriel, tânărul grav rănit în explozia de la Piatra Neamţ, și transferat în Belgia cu două bacterii intra-spitalicesti, a încetat din viață astăzi, chiar de ziua lui de nume. Medicii s-au luptat zi și noapte pentru a-l salva, dar toate eforturile au fost în zadar. Băiatul a suferit arsuri pe 70% din suprafața corpului și, după ce a petrecut 24 de ore în spitalele româneşti din Piatra Neamţ şi Iaşi, înainte să fie dus în străinătate, acesta a ajuns la Spitalul Charleroi din Belgia infectat cu Acinetobacter şi Klebsiella.

CITEȘTE ȘI - Explozie puternică într-un bloc din Piatra Neamţ! Mai multe persoane au fost rănite grav

Tânărul de 24 de ani a fost operat, iniţial, în clinica de chirurgie plastică de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi și, potrivit informațiilor din presă, ar fi trecut cu bine peste intervenție. 

“Nu a fost o intervenţie chirurgicală, îmi asum tot ce spun. Deci intervenţia chirurgicală nu a fost suficientă. Au excizat o parte din pielea arsă, dar nu complet. Nu vreau să dau în colegi, dar sunt cărţi, dacă nu ştii, de acord, ne uităm că şi eu mă uit. A ajuns într-o stare mediocră şi după aceea ne-am ocupat de el” a declarat Ciprian Isacu, medic chirurgie plastică Charleroi, Belgia.

“S-a făcut tot ce trebuia făcut pentru acest pacient în primele 2 ore cât a stat la noi. Ştiu că au fost ceva discuţii legate de Klebsiella şi Acinetobacter. Vreau să vă spun că aceste 2 bacterii le putem avea toţi la nivelul pielii, însă ele se pot exacerba în anumite condiţii” a declarat și Codruţ Munteanu, manager Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro