Taxa auto de poluare ar putea fi reintrodusă! Anunț surpriză pentru șoferi

Taxa auto de poluare ar putea fi reintrodusă! Anunț surpriză pentru șoferi © Spynews

Vești neașteptate pentru șoferi și pentru proprietarii de autoturisme! Taxa auto pentru poluare ar putea fi reintrodusă, anunțul venind la scurt timp după ce ANAFA a restituit peste 6 miliarde de lei din vechile taxe plătite. 

Potrivit unui nou proiect de lege, Executivul vrea să reintroducă taxa auto, însă sub o altă formă pentru a nu se ajunge ulterior în situația ca aceasta să fie restituită celor care o plătesc.

"Trebuie concepută ca o taxă de poluare și cuantumul ei să depindă de cantitatea de noxe. Formulele încercate au intrat în contradicție cu directivele UE. Ea poate fi gândită acum și ca un impozit pe proprietate.

Anunțăm public formula când o avem. Dar decât să venim iar cu o taxă și să dăm banii înapoi, așteptăm până suntem siguri", a declarat Ludovic Orban, scrie digi24.ro.

Vă reamintim că în perioada 2017 / prezent, ANAF a trebuit să restituie taxa auto plătită de proprietarii de mașini, suma totală fiind de 6,16 miliarde de lei. Oamenii care au depus cerere pentru restituirea banilor, i-au primit în termen de câteva luni. Această taxa auto, timbru de mediu, a fost în vigoare timp de patru ani.

Acum însă, se pregătește o nouă taxă. Grațiela Gavrilescu, fost Ministru al Mediului, declara atât în 2017, cât și anul acesta că este necesară o metodă din parte să fie îndepărtate de pe piață autoturismele Euro 0, Euro 1, Euro 2 și Euro 3.

Recent, s-a aflat că pentru unele autoturisme înmatriculate în București impozitul va fi mai mare începând cu anul 2020. Vezi informațiile aici!


facebook whatsapp twitter pinterest