Te scapă vitamina C de coronavirus? Profesorul Streinu-Cercel demontează tot ce se știa despre medicamentul-minune

Te scapă vitamina C de coronavirus? Profesorul Streinu-Cercel demontează tot ce se știa despre medicamentul-minune

Directorul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș" demontează mitul vitaminei C.

Adrian Streinu-Cercel a explicat de ce vitamina C nu ajută la protejarea împotriva coronavirusului, fiind o simplă vitamină, care nu lipsește din organismul uman.

"Omul nu face deficit de vitamine aşa simplu, că altfel toţi ar trebui să fim distruşi de lipsa de vitamine. Atâta timp cât o persoană mănâncă ce trebuie să mănânce şi mănâncă ordonat, omul nu face deficit de vitamine.", spune prof. Adrian Streinu-Cercel, pentru Antena3.ro.

Mai mult, medicul spune că vitaminele pe care le consumăm în plus, cu gândul că ne îmbunătățim imunitatea, nu ne ajută cu nimic, ele fiind eliminate din organism.

"Vitaminele care sunt luate în plus, cum sunt luate aşa sunt eliminate, că organismul nu face stoc de vitamine", a mai explicat directorul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș".

Un alt mit demontat de specialiști

Profesorul Adrian Streinu-Cercel mai spune că nici bine cunoscutul spirt nu ne protejează de virusul periculos.

"Substanțele pe bază de alcool, biocide, spirtul nu e biocid, și prodesele care sunt pe bază de clor, dar nu clorhexidina, s-a demonstrat că nu este eficientă pentru coronavirus, este lucru cert.", mai declară Streinu-Cercel.
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro