Tu poți rezolva enigma? Mută un singur pahar pentru a ajunge la această ordine

+2 click pentru
galerie

Tu poți rezolva enigma? Mută un singur pahar pentru a ajunge la această ordine © brightside.com

Un test buclucaș le dă bătăi de cap internauților. Ceea ce pare la început doar un joc destul de ușor de rezolvat s-a dovedit a fi, de fapt, motivul pentru care foarte mulți oameni încep să se întrebe dacă nu cumva trebuie să își mai „muncească” creierul încă puțin.

Studiile au arătat că jocurile de tip puzzle au efecte foarte benefice asupra creierului. Te ajută să îți ascuți gândirea, dau un avânt memoriei și chiar cresc IQ-ul! Potrivit Brightside, te poți gândi la jocurile puzzle ca la niște exerciții la sala de sport, exclusiv pentru creier.

De aceea, milioane de oameni sunt fascinați de jocurile puzzle și de teste, fiecare persoană încercând, la un moment dat, să rezovle măcar o provocare.

Iată, așadar, un test care a reușit să bage în ceață foarte mulți oameni.

Problema

Problema arată cam așa. În imaginea de mai sus, avem două seturi, a câte cinci pahare. În primul rând, vedem ordinea următoare: un pahar plin, unul gol, unul plin, unul gol, unul plin. Ce trebuie să faci? Cu o singură mutare, trebuie să rearanjezi ordinea astfel încât să arate ca cea din al doilea rând: gol, plin, plin, plin, gol. Crezi că poți rezolva problema?

Soluția

Te-ai gândit? Iată care este soluția corectă!

Tot ce trebuie să faci, așa cum poți observa și în a doua poză din galerie, este să iei primul pahar și să îl muți ca să fie ultimul. În timp ce faci mutarea, varsă apa în paharul din mijloc, care este gol. Și, uite așa, ai rezolvat problema!

Tu ai nimerit-o? :)

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest