Ştiaţi că există tichetele culturale? Iată la ce ne sunt de folos

Ştiaţi că există tichetele culturale? Iată la ce ne sunt de folos © Arhiva

Toată lumea cunoaşte utilitatea tichetelor de masă sau a celor de vacanţă, însă de la începutul anului au intrat în vigoare şi tichetele de cultură, cu o valoare ce variază între 10 şi 50 de ei.

În fiecare lună, angajaţii pot primi un număr de tichet care împreună să acumuleze maximum 150 de lei. Dacă angajatorul se oferă să acorde ocazional tichete speciale sau carduri de cultură, acestea ar putea însuma maximum 300 de lei. Acestea pot fi folosite la accesul în teatre, la film, concerte sau pentru a cumpăra cărţi, manuale şcolare, CD-uri şi DVD-uri cu muzică şi filme.

În acest moment, sunt puţini angajaţi care beneficiază de aceste tichete, însă măsura ar putea să prindă un contur mai amplu, deoarece reprezintă o gură de oxigen pentru librării, teatre şi cinematografe. La urma urmei, după o zi de muncă asiduă, oricui îi este binevenită o relaxată piesă de teatru sau un film bun.

Studiile specialiştilor arată că doar grecii oferă mai puţini bani decât românii pentru cultură şi recreere, însă situaţia s-ar putea schimba dacă angajatorii iau în serios această practică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro