Timișoreancă bănuită de terorism, saltată de DIICOT. Suspecta avea legături cu organizații din Orientul Mijlociu / VIDEO

Timișoreancă bănuită de terorism, saltată de DIICOT © Captura video

Joi dimineața, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la două domicilii din județul Arad la o femeie de 33 de ani, bănuită de terorism, fiind în legătură cu organizații din Orientul Mijlociu. 

O femeie din Arad a ajuns în vizorul celor de la DIICOT, fiind suspectă că a accesat în repetate rânduri materiale de propagandă teroristă. De asemenea, suspecta mai este bănuită și de faptul că deține materiale teroriste, dorindu-și să își însușească ideologii ca cele ale organizațiilor islamice. 

Conform procurorilor, femeia de 33 de ani, se află din 2019 în legătură cu organizațiile din Orientul Mijlociu ”prin intermediul mediului virtual, astfel îmcât să obțină un proces treptat de radicalizare”. 

De asemenea, specialiștii spun că suspecta a promovat în mod repetat în mediul online idei de propagandă, conform celor islamice, susținând că își dorește să lupte de partea ”întunecată”,.

„Astfel, prin intermediul unei reţele de socializare, utilizând diferite profile, suspecta a dezvoltat relaţii cu diferiţi cetăţeni străini, proveniţi din areale cu problematică teroristă active, unii dintre ei suspecţi de apartenenţă la organizația teroristă din Orientul Mijlociu. Aceşti cetăţeni străini au rolul de a recruta diferite persoane, în scopul însuşirii ideilor şi credinţelor fundamentaliste, scop în care postează constant mesaje şi simbolului specifice organizației teroriste din Orientul Mijlociu, filme şi fotografii cu arme sau luptători înarmaţi, scene de luptă, execuţii de prizonieri, pregătirea atentatorilor sinucigaşi, predici ale unor clerici radicali”, se arată în comunicatul emis de DIICOT. 

Mai mult decât atât, românca ar fi pregătită online de teroriști pentru a se descurca în situații limită, dar și pentru a le înreguna activitatea autorităților din România.

„În acest sens, suspecta a început să utilizeze simultan mai multe conturi de email (până la 21 de adrese în acelaşi timp), precum şi multiple posturi telefonice şi cartele reîncărcabile, pe care era învăţată să le schimbe la intervale regulate de timp. De asemenea, la indicaţiile colaboratorilor străini, suspecta a recepţionat şi a început să folosească şi o serie de aplicaţii de tip VPN, al căror scop este criptarea comunicaţiilor dintre părţi. Totodată, suspecta şi-a arătat disponibilitatea de a facilita venirea în România a unora dintre cetățenii străini cu care se află în legătură şi există suspiciunea că a început să recepționeze diferite sume de bani de la colaboratorii săi”, se mai arată în același comunicat emis de DIICOT. 

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au găsit și conficat un telefon mobil o cartelă telefonică, un card micro SD și 25 de cd/dvd-uri.

În acest moment, suspecta se află în fața procutorilor DIICOT Timiș pentru audieri. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro