Timișorenii au furat startul! Nicolae Robu a redeschis parcurile înainte de expirarea stării de urgență: „Facem apel la rațiune”

Timișorenii au furat startul! Nicolae Robu a redeschis parcurile înainte de expirarea stării de urgență: „Facem apel la rațiune” © pexels

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a decis redeschiderea parcurilor, deși starea de urgență expiră mâine. Decizia a fost luată de către toți membri Comitetului local, dar edilul cere oamenilor să fie responsabili.

În cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului local pentru situații de urgență a municipiului Timișoara s-a luat decizia ca florăriile și parcurile să se redeschidă, deși nu a expirat încă perioada stării de urgență.

Primarul Timișoarei a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, deși se cunoaște faptul că în acest județ au fost raportate foarte multe cazuri de infectare cu noul coronavirus, fapt recunoscut chiar de către edil.

„Am redeschis, de astăzi, parcurile, locurile de joacă şi florăriile! Închiderea acestora s-a făcut într-un context în care jud. Timiș avea foarte mulți îmbolnăviți de COVID-19, zilnic apărând un număr ridicat de noi îmbolnăviți, iar Spitalul "Victor Babeș" ajungând să aibă peste 150 de internați cu această afecțiune.”, a scris Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.

De ce redeschide Robu parcurile

Primarul justifică decizia sa cu faptul că numărul de infectări este mai mic în ultima perioadă, motiv pentru care a crezut de cuviință ca parcurile să fie redeschise pentru cetățeni.

„Astăzi, numărul internaților este cca 80, iar în ultimele 5 zile, au apărut, în medie, 2.6 noi îmbolnăviți pe zi. În acest context, am decis, în Comitetul Local pentru Situații de Urgență, ca de astăzi, 13.05.2020, să redeschidem parcurile, locurile de joacă și florăriile, iar de luni, 18.05.2020, transportul public să funcționeze cu toate mijloacele prezente pe trasee”, a continuat Robu.

Edilul Timișoarei a mai adăugat: „Atragem atenția, cu respect, că aceste măsuri de relaxare se aplică cu respectarea tuturor regulilor / recomandărilor adoptate la nivel național, precum și a celor locale rămase în vigoare, respectiv ce vor fi adoptate în continuare! De asemenea, facem apel la rațiune, la înțelepciune, ca toată lumea să aibă o conduită pe de o parte de autoprotecție, pe de altă parte de grijă pt semeni!”.

Nicolae Robu atrage atenția că nerespectarea prevederilor va atrage sancțiuni, dar va produce și un număr mare de infectări.

„Dacă aceste lucruri nu se vor respecta și, dacă, pe cale de consecință, se va constata o creștere a numărului de îmbolnăviri, vom fi nevoiți să intervenim cu măsuri adecvate. Eu am încredere în dv, stimați timișoreni și tocmai de aceea am și promovat aceste măsuri de relaxare, ca pași spre revenirea la viața noastră normală, frumoasă, în minunatul nostru oraș! Un apel special: purtaţi de grijă cu toată atenţia copiilor! Fiţi cu maximă grijă de dv, dv, stimaţi stimaţi vârstnici! Răul încă nu a trecut!", a mai anunţat Robu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro