Tinere din România, obligate să se prostitueze în străinătate, după ce au fost seduse. Perchezițiile făcute de polițiști și DIICOT
Publicat pe 12.12.2023 la 18:31 Actualizat pe 12.12.2023 la 18:31
Mai multe tinere din România ar fi fost obligate să se prostitueze în străinătate, după ce au fost seduce prin metoda „loverboy”. Polițiștii au făcut percheziții în București, județul Ilfov, dar și în Ploiești. Șapte suspecți au fost duși de autorități la audieri. Ei se confruntă cu acuzații de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătura privată.
- Tinere românce au fost obligate să se prostitueze în România
- Polițiștii au făcut percheziții
Într-o operațiune concertată, polițiștii și procurorii DIICOT au declanșat percheziții de amploare în București, Ploiești și în județul Ilfov pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de persoane și proxenetism.
Tinere românce au fost obligate să se prostitueze în România
Zece tinere vulnerabile au fost atrase în capcana unui grup de infractori, care le-a sedus cu promisiuni de căsătorie, doar pentru a le forța să se prostitueze atât în țară, cât și în diverse țări europene și arabe.
Procurorii DIICOT și polițiștii au efectuat nouă percheziții, aducând la audieri șapte suspecți implicați într-o rețea complexă de proxenetism, trafic de persoane, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pe baza unui Ordin European de Anchetă, autoritățile spaniole au colaborat activ, desfășurând o percheziție în Malaga, încercând să desprindă firele acestui lanț de exploatare, potrivit stiripesurse.ro
Anchetatorii susțin că suspecții au utilizat metoda "loverboy" pentru a recruta zece tinere din România între 2016 și prezent. Profitând de vulnerabilitatea acestora, provocată de relații anterioare eșuate și mediu familial dezorganizat, infractorii le-au adăpostit în diverse locații din țară și din străinătate, obligându-le să întrețină relații sexuale contra cost. Clienții erau racolați din cluburi exclusiviste, atent selecționate pentru a asigura suspecților oportunități financiare cât mai mari.
Confiscări și urmări pentru membrii rețelei
La finalul perchezițiilor, autoritățile au confiscat un autoturism de lux în valoare de aproximativ 100,000 de euro, sume importante de bani, ceasuri și telefoane mobile de lux, precum și alte bunuri susceptibile a fi rezultatul activităților infracționale.
Membrii rețelei sunt acum audiați în legătură cu acuzațiile de trafic de persoane, iar ancheta continuă, cu perspective clare de colaborare internațională în vederea destructurării complete a acestei rețele de exploatare. Un pas important s-a făcut și în protejarea unei femei cu cetățenie etiopiană, depistată într-unul dintre imobilele percheziționate, care se afla în situație ilegală pe teritoriul României. Reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări au intervenit în acest sens, luând măsurile legale necesare.