Tolea Ciumac are din nou probleme cu legea / Decizie de ultimă oră a judecătorilor
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 05.04.2020 la 23:50
Actualizat pe 06.04.2020 la 00:14
Judecat într-un caz de crimă organizată, Tolea Ciumac s-a trezit cu un nou dosar, redeschis, recent, de judecători, la cererea unui bărbat care susține că a fost victima luptătorului.
Judecat într-un caz de crimă organizată, Tolea Ciumac s-a trezit cu un nou dosar, redeschis, recent, de judecători, la cererea unui bărbat care susține că a fost victima luptătorului.
După un proces care a durat câteva luni, judecătorii au decis redeschiderea unui dosar penal în care celebrul luptător Tolea Ciumac s-ar putea alege cu o nouă condamnare. ”În baza art. 341 alin. (6) lit. b) din Codul de procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Lecu Cristian împotriva Ordonanţei de clasare nr. 3781/P/2016 din data de 27.09.2019 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, menţinută prin Ordonanţa nr. 295/II-2/2019 din data de 12.11.2019 a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Desfiinţează actul atacat şi trimite cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea în vederea completării urmăririi penale în cauză. În baza art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, au decis magistrații.
În 2017, procurorii DIICOT din Bacău l-au reţinut pe luptătorul Anatolie (Tolea) Ciumac, pe care l-au acuzat că ar face parte dintr-o grupare de contrabandişti cu ţigări. Alături de Tolea Ciumac au fost reţinuţi Niculae Iordache, Dan Miron, Vasile Plăcintă, Ionel Pavel, Tudorel Păun Petre şi Valentin Stan, în timp ce alte 12 persoane sunt cercetate sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu anul 2016, aceştia au acţionat pe raza judeţelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi a municipiului Bucureşti prin colectarea, preluarea, deţinerea, predarea, depozitarea şi comercializarea de ţigarete introduse în mod ilicit pe teritoriul României, obţinând importante beneficii materiale din această activitate infracţională. Reţinerile au avut loc după ce procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, au efectuat 56 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Ilfov, Covasna, Vrancea, Călăraşi, Teleorman, Dâmboviţa şi a municipiului Bucureşti, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate aproximativ 586.760 pachete ţigări, 280 kg ţigarete vrac, 247.050 lei, 47.550 euro şi 100 lire.