Toți românii trebuie să știe! Măsuri speciale pentru combaterea coronavirusului, în supermarketuri și hypermarketuri

Toți românii trebuie să știe! Măsuri speciale pentru combaterea coronavirusului, în supermarketuri și hypermarketuri © Foto simbol arhiva

În contextul pandemiei, supermarketurile și hypermarketurile iau măsuri speciale, în scopul prevenirii răspândirii coronavirusului. 

Conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a organizat o întâlnire cu reprezentanţii şi membrii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR). În cadrul acesteia, reprezentanţii retailerilor au prezentat un sumar al acţiunilor întreprinse în vederea prevenirii răspândirii noului virus.

Membrii AMRCR au adus la cunoştinţa ANPC o serie de măsuri implementate.

La nivelul lanţurilor comerciale din cadrul AMRCR, vorbim despre, în primul rând, dezinfectarea zonelor de interacțiune intensă precum cărucioarele, ușile, benzile caselor de marcat s.a.m.d. De asemenea, personalul din cadrul magazinelor este instruit şi monitorizează respectarea distanţei de siguranţă de minim un metru între clienţi.

Mai mult, au fost stabilite grupuri interne de lucru pentru implementarea tuturor măsurilor.

Stocurile de alimente de bază nu reprezintă o problemă!

Pentru informarea clienților cu privire la coronavirus au fost puse şi mesaje în cadrul punctelor de vânzare, dar s-au și sistat activităţile de sampling şi cele de testare a produselor dermo-cosmetice în magazin, conform Adevărul.

În contextul suspendării activităţii şcolare, s-au implementat sisteme şi programe speciale de lucru pentru a veni în sprijinul angajaţilor cu copii. Pentru a se limita aglomerările în mijloacele de transport, a fost regândit programul de lucru. 

Recomandările făcute pentru clienți

  • Distanţa de minim 1 metru faţă de alte persoane din magazin;
  • Respectarea indicaţiilor şi mesajelor afişate în magazine; 
  • Evitarea cumpărăturilor în orele de vârf și a desfacerii produselor ambalate în incinta magazinelor;
  • Efectuarea cumpărăturilor la cele mai apropiate magazine;
  • Folosirea mănuşilor de unică folosinţă sau a pungilor;
  • Utilizarea dispenserelor cu produse dezinfectante

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro