Tradiții și obiceiuri de Rusalii! Ce nu ai voie să faci de această sărbătoare. Rugăciunea care te scapă de toate relele
Publicat pe 10.06.2022 la 10:07 Actualizat pe 10.06.2022 la 10:07
În acest an, creștinii sărbătoresc că Rusaliile pe 12 iunie, iar aceștia se pregătesc intens pentru această sărbătoare. La 50 de zile după Învierea Domnului se celebrează pogorârea Duhului Sfânt și este una dintre cele mai vechi sărbători creștine. Toată lumea respectă cu sfințenie unele tradiții și obiceiuri pentru a le merge bine. Iată ce nu ai voie să faci de această sărbătoare!
- Tradiții și obiceiuri de Rusalii
- Iată care este cea mai puternică rugăciune!
Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an după cele 50 de zile de la Învierea Domnului. Această sărbătoare este extrem de importantă pentru creștini, iar cei mai mulți respectă cu sfințenie tradițiile și obiceiurile din această zi.
Tradiții și obiceiuri de Rusalii
Rusaliile pică anul acesta pe 12 iunie, la 10 zile de la Înălțarea Domnului. În această zi, credincioșii merg la Biserică pentru a asculta Sfânta Liturghie și primesc ramuri de nuc sau de tei care simbolizează limbile de foc prin care a fost arătat harul Duhului Sfânt.
De Rusalii, creștinii nu au voie să meargă la câmp, dar nici în locuri pustii sau întunecate pentru că se spune că există posibilitatea de a întâlni cu spiritele rele. De Rusalii, creștiniI nu au voie să culeagă ierburi de leac sau să se certe. Tradiția spune că de această seară sărbătoare se împart oale împodobite cu flori, dar și farfurii împodobite cu ramuri de tei sau nuc pentru pomenirea morților.
Rugăciune pentru Rusalii
De această sărbătoare, creștinii trebuie să rostească o rugăciune importantă pentru a le aduce bucurie, dar și sănătate în casă.
„Împărate Ceresc, Mângâietorule, Duhul Adevărului, Care pretutindenea ești și toate le plinești, Vistierul bunătăților și Dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi, și ne curățește pe noi de toată întinăciunea, și mântuiește, Bunule, sufletele noastre. Slavă Tatălui, a Fiului, a Sfântului Duh, Amin”.
Citește și: Frunze de nuc de Rusalii. Semnificația lor și ce se face cu ele