Tragedia din Piatra Neamț, pusă pe seama clădirilor vechi. Ce susține Alexandru Rafila: ”Lucrurile nu pot să meargă așa”
Publicat pe 15.11.2020 la 17:06 Actualizat pe 15.11.2020 la 17:06
La o zi de la tragedia din Piatra Neamț, în urma căreia au murit zece pacienți infectați cu noul coronavirus și intubați pe secția ATI, acum se pare că tragedia este pusă pe seama clădirilor vechi. Alexandru Rafila vine cu explicații și exemple din alte țări.
- Alexandru Rafila vine cu exemple din străinătate după tragedia din Piatra Neamț.
- Reprezentantul României la OMS pune moarte celor zece pacienți pe seama vechimii clădirii spitalicești.
Incendiul provocat la Spitalul Județean din Piatra Neamț a făcut ca din nou românii să fie revoltați, iar autoritățile să iasă la rampă cu tot felul de explicații.
Astfel, după ce zece persoane au murit, după ce o secție întreagă s-a făcut scrum, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a făcut câteva declarații pe acest subiect.
După 24 de ore de chin și groază, oficialul susține că tragedia s-a produs, nu neapărat din cauza aglomerării de pe acea secție, ci din cauza clădirilor vechi, care datează încă din anii 70.
Alexandru Rafila dă exemplul altor țări, după ce la Piatra Neamț se pare că problema a fost vechimea clădirii
Mai mult decât atât, după ce, din punctul său de vedere, tragedia a avut loc din cauza vechimii clădirii spitalicești, Rafila a ținut să ofere și un contraexemplu. Reprezentantul României la OMS susține că țara noastră nu a ajuns încă să dispună de spitale ca în țările din străinătate, acolo unde aglomerația, în contextul pandemiei, nu este o problemă. De ce? Clădirile sunt noi și bine structurate.
Citește și: Decizii de ultimă oră în cazul incendiului din Piatra Neamț! Care sunt noile măsuri anunțate de M.A.I.