Traian Berbeceanu, război total pentru 30.000 euro / E decis să meargă până la capăt

+3 click pentru
galerie

Scandalul dintre fostul şef BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, se mută Curtea de Apel, poliţistul fiind hotărât să-l lase pe “băiatul cu ochi albaştri” fără 150.000 de lei.

Traian Berbeceanu urmează să fie citat la Curtea de Apel Alba Iulia, unde chiar el a contestat hotărârea dată în procesul de calomnie deschis împotriva fostului şef SRI Alba, Ioan Tarnu. Prima instanţă a respins cererea de acordarea a unor despăgubiri morale de 150.000 de lei (peste 30.000 de euro), acceptând în parte cererea, adică 20.000 de lei, însă Berbeceanu nu a fost mulţumit şi a atacat-o. “Admite în parte cererea formulată de reclamantul Berbeceanu Traian în contradictoriu cu pârâtul Tarnu Ioan. Constată că pârâtul a încălcat drepturile nepatrimoniale ale reclamantului prin acordarea interviului difuzat la data de 05.09.2017. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 20.000 lei cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral suferit de reclamant prin încălcarea drepturilor sale nepatrimoniale de către pârât. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 3220 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge în rest cererea ca neîntemeiată”, a decis instanţa.

Declaraţiile defăimătoare au fost făcute la începutul lunii septembrie 2017. Ulterior, Traian Berbeceanu, i-a solicitat fostului şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, să îşi retragă afirmaţiile pe care le-a făcut pe un post naţional de televiziune. Conform adevarul.ro, comisarul-şef a şi transmis o notificare publică prin care i-a cerut lui Tarnu să retragă afirmaţiile mincinoase lansate în spaţiul public la adresa sa, despre care a precizat că i-au afectat reputaţia şi imaginea. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, poliţistul a decis să intenteze acţiunea în instanţa de judecată. Berbeceanu a mai precizat că banii obţinuţi de la Tarnu în urma procesului vor fi folosiţi pentru trei burse de jurnalism, ai căror beneficiari se vor obliga să respecte deontologia profesională.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro