Anunț oficial. De când va fi suspendat tramvaiul 41 și ce alternative au bucureștenii

Anunț oficial. De când va fi suspendat tramvaiul 41 și ce alternative au bucureștenii © Arhivă

Autoritățile au anunțat, oficial, de când va fi suspendată circulația tramvaielor liniei 41. Începând de sâmbătă, 29 iunie, și pentru următoarele două luni, bucureștenii vor trebui să folosească alternative pentru tramvai, suspendat în vederea lucrărilor la Podul Grant.

Două linii de navetă vor fi introduse, cu un total de 50 de autobuze, anunță directorul general al Societății de Transport București (STB), Andrei Creci. Este vorba despre linia 641, care va suplimenta integral traseul tramvaiului 41, și linia 642, care va acoperi tronsonul cel mai aglomerat liniei 41.

„În această vară se suspendă între 29 iunie şi 1 septembrie linia de tramvai 41 pentru a se realiza nişte lucrări la Podul Ciurel, la staţia de metrou din Drumul Taberei şi la Podul Grant, ele fiind avizate de către Comisia Tehnică de Circulaţie din Primăria Capitalei. Cei trei constructori au înţeles cât de important este ca lucrările să se facă cât mai repede şi concomitent, pentru a putea fi cât mai puţin suspendată linia 41 de tramvai.

Se vor face două linii navetă de autobuz, una va fi 641, cu 30 de autobuze, care va funcţiona pe întreg traseul liniei 41, de la Ghencea până la Bulevardul Expoziţiei, iar cealaltă va fi 642 cu 20 de autobuze, care va asigura un aport de capacitate pentru tronsonul cel mai solicitat al liniei 41, adică între Drumul Taberei şi Podul Grant. Va fi o linie mai scurtă, dar exact pe zonele cu cea mai mare aglomeraţie zilnică. Din evaluările noastre aceste 50 de autobuze vor fi suficiente, dar în caz de nevoie ele pot fi suplimentate fără probleme”, a anunțat șeful STB, potrivit DCNews.

Pe ce trasee vor circula autobuzele

Linia 641: Ghencea- Braşov- Pasaj Lujerului, Virtuţii, Şoseaua Crângaşi, Podul Grant (aici în funcţie de cum vor evolua lucrările), Turda, Mareşal Averescu, Mărăşti şi B-dul Expoziţiei.

Linia 642: Valea Argeşului, Drumul Taberei - ramura de sud, Braşov, Pasaj Lujerului, Virtuţii, Crângaşi, breteaua de la Pasaj Grant, cu întoarcere fără staţionare pe Şoseaua Crângaşi.

A.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro