Transfăgărășanul, deschis mai devreme anul acesta. Anunțul făcut de autorități

De Oana Vacarusi.
Publicat pe 06.05.2025 la 19:52
Actualizat pe 06.05.2025 la 19:52
Vești bune pentru turiști! Anul acesta, Drumul Naţional 7C - Transfăgărăşan se va deschide cu aproape o lună şi jumătate mai devreme faţă de termenul obişnuit care era 1 iulie, de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Bâlea Cascadă). Anunțul a fost făcut de reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.
- Vești bune pentru turiști
- Transfăgărășanul se deschide mai devreme anul acesta
Vești excelente pentru turiști! Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, se va deschide anul acesta cu aproape o lună și jumătate mai devreme decât termenul obișnuit, 1 iulie.
Transfăgărășanul se deschide mai devreme anul acesta
Transfăgărășanul se deschide în aproximativ două săptămâni, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov. Anul acesta, drumul se deschide cu cu aproape o lună şi jumătate mai devreme faţă de termenul obişnuit care era 1 iulie.
Până la deschiderea oficială a circulației rutiere pe Transfăgărășan, accesul la cabanele de la Bâlea Lac se face exclusiv cu telecabina. Situat la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, Bâlea Lac rămâne o destinație spectaculoasă, preferată de mulți turiști.
DN7C (Transfăgărăşan) de la km 104+000 (Piscu Negru) până la km 130+800 (Bâlea Cascadă) a fost închis pe data de 12 noiembrie 2024, din cauza vremii, pentru siguranţa circulaţiei rutiere.
Atracții de neratat de-a lungul Transfăgărășanului
Nu mai e un secret pentru nimeni fapul că Transfăgărășanul este unul dintre locurile de neratat din România. Prima atracție, pe măsură ce se circulă dinspre sud, este, fără doar și poate, Lacul Vidraru. Are ziduri înalte de 166 de metri, o suprafață de 900 de hectare și 42 de km de galerii subterane.
O altă atracție de top este lacul Bâlea, situat la o altitudine de 2.034 de metri, aproape de cel mai înalt punct al drumului. Apa sa este principala resursă pentru crearea singurului hotel de gheață din România. În fiecare an, hotelul este complet rezervat înainte de a începe să ningă în România, relatează uncover-romania.com.