Trei morți și doi răniți la Penitenciarul Satu Mare, după ce un deținut a incendiat celula

Trei morți și doi răniți la Penitenciarul Satu Mare, după ce un deținut a incendiat celula © presasm.ro

Miercuri seară, 18 martie, o revoltă izbucnită la Penitenciarul Satu Mare s-a soldat cu trei morți și doi răniți, după ce un deținut a incendiat celula. 

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a anunțat printr-un comunicat de presă că miercuri, 18.03.2020, în jurul orei 20:30, la nivelul Penitenciarului Satu Mare, a fost înregistrat decesul a trei persoane private de libertate, urmare incendierii voluntare a unei camere de deținere.

Incendiul s-a produs imediat ulterior efectuării apelului de seară. În cadrul acestei proceduri, deținuții nu au invocat nemulțumiri.

Incendiul, rezultat al unui protest spontan inițiat de zece persoane private de libertate cazate în aceeași cameră de deținere, a fost lichidat de echipajele ISU sosite la fața locului. De asemenea, au intervenit și echipaje ale SMURD, care au acordat primul ajutor persoanelor implicate în revoltă.

Deși intervenția a fost una promptă, „incidentul s-a soldat cu decesul a trei persoane private de libertate, în prezent acordându-se îngrijiri medicale pentru două dintre acestea. Celelalte cinci persoane cazate în aceeași cameră de deținere se află în afara oricărui pericol. În vederea prevenirii oricăror situații de risc generate de fumul degajat, întreaga secție de deținere a fost evacuată”, se arată în comunicat.

Deținuții aflați pe celelalte secții nu au avut nevoie de prim ajutor. Nici polițiștii de penitenciare aflați în serviciu nu au fost vătămați corporal. 

Judecătorului de supraveghere a privării de libertate a fost notificat în privința incidentului și se desfășoară demersuri în vederea sesizării unității de parchet responsabile.

„Cauzele și împrejurările producerii incidentului vor putea fi stabilite, cu exactitate, de organele judiciare abilitate în efectuarea cercetărilor”, a mai transmis ANP.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro