Trei persoane, reţinute la Iaşi pentru trafic de droguri de mare risc. 45.000 de euro contra unui kilogram de substanţe interzise

Trei persoane, reţinute la Iaşi pentru trafic de droguri de mare risc © Arhiva

Trei persoane au fost reţinute la Iaşi după ce au fost prinse făcând trafic de droguri de mare risc.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a doi bărbaţi şi o femeie. Patron, şofer şi soţia unui dintre ei, au fost săltaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, dar şi introducerea acestora, fără drept, în ţara noastră.

Unul dintre bărbaţii implicaţi este administratorul unei societăţi de transport internaţional, care efectuează curse România-Scoţia şi retur. Prin intermediul acestor curse, administratorul, dar şi şoferul, angajat al acestuia, au introdus în ţara noastră cantităţi foarte mari de droguri de mare risc.

Aceştia le aduceau în România, apoi le comercializau contra sumei de 45.000 euro per kilogram.

Prin ultima cursă pe care şoferul a realizat-o, pe data de 2 martie 2020, acesta a adus în ţară, de pe teritoriul Marii Britaniii, un colet ce conţinea o cantitate foarte mare de cocaină.

Acesta a adus coletul, apoi i l-a înmânat şefului său, care urma să vândă marfa pe piaţa din România.

Două zile mai târziu, pe data de 4 martie, procurorii DIICOT i-au prins pe cei trei vinovaţi în flagrant, în timp ce încercau să vândă peste 1.025 kilograme de cocaină, în Iaşi.

De asemenea, în aceeaşi zi, s-au efectuat 5 percheziţii domiciliare. În urma acestor percheziţii, au fost ridicate sumele de 2.100 de lei şi 42.800 de lire sterline și trei autoturisme şi autoutilitare, ce ar fi fost folosite pentru transportul drogurilor.

Vineri, 6 martie, cei trei vinovaţi vor fi prezentaţi Tribunalului Iaşi cu propunerea arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro