Trucul prin care cartofii prăjiți nu se mai lipesc de tigaie. Numai bucătarii cu experiență îl știu
Publicat pe 18.07.2022 la 23:47 Actualizat pe 18.07.2022 la 23:47
Te-ai săturat să faci cartofi prăjiți pentru prânz sau cină și niciodată să nu îți iasă așa cum ți-ai dorit? Mereu se lipesc? Ei bine, noi venim cu un truc pe care doar bucătarii cu experiență îl știu. Iată ce trebuie să faci ca să nu ți se mai lipească cartofii de tigaie de acum înainte!
- Cum să faci să nu se mai lipească cartofii prăjiți
- Nu este deloc greu, ci foarte ușor
Care este trucul care te ajută să faci cartofi prăjiți fără să se lipească
Știm cu toții faptul că mâncarea preferată a românilor sunt chiar cartofii prăjiți, însă nu de fiecare dată gospodinele reușesc să-i facă ca la carte, asta fie din cauza soiului, uleiului sau chiar a vasului în care sunt preparați.
Ei bine însă, acum venim cu un truc care o să fie de folos tuturor și oricine își poate delecta papilele gustative cu o porție de cartofi prăjiți exact ca la restaurant. Nu, nu este deloc greu fiindcă tot ceea ce trebuie să faci este ca înainte de a-i pune în tigaie să se prăjească, să-i pui în apă și dați în clocot.
Nu o să mai renunți la acest truc
Da! Dacă îți dorești ca să ai parte de cartofi prăjiți care să nu se mai lipească trebuie să recurgi la acest gest. Iar asta nu este tot fiindcă în apă se pune și o linguriță rasă de bicarbonat de sodiu, care le oferă cartofilor o crustă aurie și nu se vor arde, atunci când vor fi prăjiți.
După ce ai pregătit totul și ai dat drumul la foc, se lasă câteva minute, apoi scurgeți de apă și adăugați ulei din belșug în tigaie. Aroma cartofilor nu va fi deloc schimbată, ci din contră rezultatul va fi unul surprinzător cu care o să surprindeți pe toată lumea fiindcă nu este un truc pe care oricine îl știe.
CITEȘTE ȘI: Restaurantul unde se vând cei mai scumpli cartofi prăjiți din lume. Cât trebuie să plătești pentru o porție