Trucurile prin care chelnerii măresc nota de plată a clienţilor

Chelner © Pixabay

Sunt câteva trucuri prin care chelnerii reuşesc să te determine să comanzi mai mult atunci când iei masa în oraş şi, automat, să plăteşti mai mult, la final, când vine nota de plată.

Chelnerii apelează la diverse trucuri pentru a îi determina pe clienţi să comande mai mult. În primul rând zâmbesc mult şi sunt extrem de amabili, încercând să facă multe recomadări. 

Potrivit The Telegraph, într-o carte publicată de francezi se explică modul prin care chelnerii reuşesc să manipuleze clienţii.  „Din tot ceea ce se poate vinde, noi putem obţine profit. Modul de-a servi face diferenţa", afirmă  Aurélie Viry, profesor al unui curs pentru ospătari.

O întrebare adresată de chelner clientului este „Doriţi şi aperitiv sau să vă aduc direct vinul?".Clienţii pot refuza aperivul, dar vor comanda vinul.

Un alt truc este acela ca ospătarii să nu pună pe masă coşul cu pâine. Ei vor face acest lucru doar după a ce vor lua comanda pentru ca clienţii să nu se sature înainte. 

În unele restaurante se servesc alune şi gustări sărate chiar înainte de primul fel de mâncare, pentru ca celor de la masă să li se facă sete şi să comande multe băuturi. 

"V-ar face plăcere dacă v-am aduce cafeaua?" este o altă întrebatre prin care chelnerii reuşesc să-i determine pe clienţi să spună "da".

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

C.L.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro