Trupurile neînsufleţite ale celor doi militari români ucişi în Afganistan vor fi repatriate astăzi

Trupurile neînsufleţite ale celor doi militari români ucişi în Afganistan vor fi repatriate astăzi © Facebook

Trupurile neînsufletiţe ale celor doi români ucişi în Afganistan, Ciprian-Ştefan Polschi şi Vasile Rădună, vor fi repatriate marţi, 10 septembrie.

Marţi, 10 septembrie, vor ajunge în România trupurile însufleţite ale celor doi români ucişi în Afganistan, Ciprian-Ştefan Polschi şi Vasile Rădună. Ceremonia de repatriere va avea loc în jurul orei 12:30, în Baza Transport Aerian din Otopeni.

Ciprian-Ştefan Polschi,  şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, a murit pe 5 septembrie în urma unei explozii în apropiere de Green Zone. În momentul atentatului, Ciprian-Ştefan Polschi se afla la volanul autovehiculului de serviciu, potrivit Observator.

Cel puţin 10 oameni şi-au pierdut viaţa în urma exploziei puternice de la Kabul. 

În urma lui Ciprian au rămas soția Mihaela și doi băieți: Gabriel, în vârstă de 11 ani și Alex, de 9 ani. După tragedie, Ciprian-Ştefan Polschi a fost avansat postmortem la gradul de sublocotenent şi decorat cu Ordinul Național „Steaua României”, în grad de cavaler cu însemne pentru război.

Vasile Rădună, diplomat român în vârstă de 43 de ani, şi-a pierdut viaţa în noaptea de 2 spre 3 septembrie, în atentatul de la Ambasada României la Kabul. Vasile Rădună a murit ca un erou, dându-şi viaţa pentru a-i salva pe ceilalţi. Diplomatul român a încercat să combată acest atac, cu preţul propriei vieţi. Un alt român a fost rănit şi transportat la un spital militar din Germania.

La scurt timp de la aflarea cumplitei veşti, Preşedintele României, Klaus Iohannis a anunţat că a decis să-l decoreze post-mortem pe Vasile Rădună cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro