Tulpina africană a COVID-19 a apărut și în România. Două persoane au fost depistate cu noua variantă a virusului
Publicat pe 05.03.2021 la 12:08 Actualizat pe 05.03.2021 la 16:54
După tulpina britanică a coronavirusului, în România a fost identificată și varianta africană a virusului care a îngrozit o lume întreagă. Două probe, dintr-un lot de 93, au prezentat tulpina africană a COVID-19. Este vorba despre un pacient din București și unul din Pitești.
![Tulpina africană a COVID-19 a apărut în România. testare covid-19](https://img.spynews.ro/?u=https%3A%2F%2Fspynews.ro%2Fuploads%2Fmodules%2Fnews%2F0%2F2021%2F3%2F5%2F249194%2Ftulpinacovid19.jpg&w=1200)
Cele două cazuri au fost depistate la o clinică privată
Unsplash
- Tulpina africană a COVID-19 a ajuns în România.
- Două persoane s-au infectat cu noua variantă a virusului.
O clinică privată din România a anunțat, vineri, că a identificat tulpina africană la două probe din lotul de 93 care a fost analizate. Totodată, din lot, 72 de cazuri au fost identificate cu tulpina de COVID-19 din Marea Britanie.
Tulpina africană a COVID-19 a fost identificată în România
În cazul tulpinei din Marea Britanie, specialiştii spun că este deja dominantă pe teritoriul ţării. Cu toate astea, previziunile sunt mai optimiste în ceea ce privește tulpina africană. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, declara că tulpina africană de coronavirus este o tulpină care nu se va extinde rapid, potrivit previziunilor.
OMS susține că tulpina africană nu este mai letală decât celelalte
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), nu există dovezi care să ateste faptul că varianta virusului SARS-CoV-2 detectată pentru prima oară în Africa de Sud ar provoca mai multe decese decât celelalte tulpini de coronavirus. Totodată, nu există dovezi că această tulpină ar provoca un număr mai mare de cazuri grave decât celelalte mutaţii ale virusului.
Specialiștii subliniază că diferenţele dintre această variantă şi celelalte tulpini nu ar trebui să fie motiv de îngrijorare, ținând cont că Africa de Sud a demonstrat că pandemia poate fi controlată prin adoptarea măsurilor de sănătate publică potrivite.