Bilanțul negru de pe litoral crește. Trei turiști sunt căutați cu disperare, în apele mării

Bilanțul negru de pe litoral crește. Trei turiști sunt căutați cu disperare, în apele mării © captură video

Ceea ce pentru unii se anunță a fi o zi de distracție în toată regula, pe litoral, pentru alții se poate transforma într-un adevărat coșmar. Trei turiști sunt căutați cu disperare în apele Mării Negre de câteva ore bune, iar alții au fost salvați în ultimul moment de la tragedie. 

De câteva zile, Marea Neagră este extrem de agitată, iar salvamarii au arborat steagul roșu, astfel încât turiștii să fie cu mare băgare de seamă și să nu se aventureze în valuri. Cu toate acestea, marea a fost și azi mult prea agitată pentr turiștii care au considerat că pot sfida acest lucru.

O primă alertă de pe litoral s-a înregistrat azi de pe plaja din Tuzla, acolo unde 2 militari din Ploiești s-au aventurat în valurile învolburate, fără ca măcar să mai țină cont de steagul roșu arborat de salvamari. Dacă unul dintre aceștia a fost salvat, pentru celălalt, un tânăr de numai 24 de ani a fost prea târziu, căci a fost dus în larg de curenți. 

„Era în apă, ne jucam cu mingea. A zis că nu mai poate. Ne-am trezit în larg, am văzut că nu mai pot, am strigat, m-am agățat de plută... Nu știu ce s-a întâmplat în secundele alea. Eram aici, stăteam cu picioarele stabil, și deodată.. Nu știu ce s-a întâmplat” a povestit militarul care a reușit să se salveze, pentru vacantalamare.stirileprotv.ro. Unul dintre salvamari a povestit că acesta a mers în larg pentru a-și ajuta prietenul, dar a fost de negăsit. De asemenea, salvamarul a ținut să puncteze că demult nu s-au mai văzut curenți atât de puternici în Marea Neagră, curenți care sunt extrem de periculoși. 

Tânărul a dispărut marți seară, iar de atunci este de negăsit, mai notează sursa citată. Tot pe litoralul Mării Negre a fost la un pas de ragedie un alt bărbat, care a fost scos din apă în ultimul moment. 

În Vama Veche, o altă tânără a fost victima curenților puternici și chiar dacă aceasta a fost salvată, a murit la spital, câteva ore mai târziu. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro