Ultima decizie în cazul Sorinei Pintea! Fostul ministru scapă de controlul judiciar
Publicat pe 11.05.2020 la 21:55 Actualizat pe 11.05.2020 la 21:55
A fost luată o nouă decizie în cazul fostului ministrul al Sănătății, Sorina Pintea. Acesteia i s-a revocat măsura controlului judiciar, după ce a fost trimisă în judecată pentru luare de mită.
A fost luată o nouă decizie în cazul fostului ministrul al Sănătății, Sorina Pintea. Acesteia i s-a revocat măsura controlului judiciar, după ce a fost trimisă în judecată pentru luare de mită.
Decizia a fost luată de către Tribunalul București, însă nu este definită, putând fi atacată cu recurs de către DNA la Curtea de Apel, potrivit Agerpres.
Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pe data de 30 aprilie pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată. Fostul ministru a fost manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, însă a fost înlăturată din funcție odată cu deschiderea procesului.
Sorina Pintea a fost acuzată de luare de mită, în perioada noiembrie 2019-februarie 2020, de la reprezentanții unei sociatăți comerciale care urmau să vândă spitalului anumite echipamente. Sumele nu erau deloc de neglijat, mai exact o primă tranșă de 10.000 de euro, iar a doua de 120.000 de lei, acești bani reprezentând un procent de 7% din valoarea achiziției.
Sorina Pintea a scăpat de închisoare
Potrivit datelor din anchetă, fostul manager ar fi primit banii chiar în incinta unității spitalicești pe care o conducea la acea vreme.
„În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, menţionează DNA.
Inițial, fostul ministru a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ulterior, ea a fost eliberată printr-o decizie a Curții de Apel București, aceasta fiind plasată sub control judiciar pentru 60 de zile.
Sorina Pintea suferă și de o afecțiune care i-a pus mari probleme pe perioada reținerii, și anume dermatomizită, boală care afectează pielea și mușchii. Această afecțiune poate afecta și esofagul, articulațiile, plămânii și rareori și inima.