Umilință pentru medicii români: ”Așa ne-am echipat ca să vedem un pacient!”

Umilință pentru medicii români: ”Așa ne-am echipat ca să vedem un pacient!”

Coronavirusul se răspândește în ritm alert, iar medicii români par depășiți de situație, mai ales că lipsa echipamentelor medicale se simte din ce în ce mai tare. Astel, doctorii au încercat să improvizeze, doar pentru a continua să își facă treaba cum știu mai bine.

Încă de când a apărut primul caz de COVID-19 în România, medicii s-au plâns că nu au suficiente echipamente pentru a trata valul de îmbolnăviri. În acest sens, au apărut și imagini cu doctorii care sunt nevoiți să improvizeze echipament din saci de gunoi, legați cu leucoplast.

Medicul Sorin Alexandru, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Craiova apare într-o fotografie, purtând saci de gunoi în picioare și un halat de unică folosință, purtat de obicei de vizitatori, dar care însă nu îl protejează de nici o posibilă contaminare.

"Asa ne-a echipat Ministerul Sănătății sa vedem un posibil bolnav de COVID-19. Noaptea 24 spre 25 martie. Se pare ca secția UPU face eforturi sa ne asigure un echipament decent. Sa vedem câte echipamente ne va trimite Guvernul Izolatilor la Domiciliu. Și când! Să nu fim pozitivi până atunci", declară medicul Sorin Alexandru, potrivit HotNews.

45 de tone de echipament medical a ajuns în țară

Ministerul Apărării Naționale a făcut anunțul pe rețelele sociale. Aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni, în această dimineață.

„Transportul a fost asigurat cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Unității Multinaționale de Transport Strategic. Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Unității Multinaționale de Transport Strategic”, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro