Un alt spital din Capitală, lovit de coronavirus. 79 de cadre medicale, izolate, după ce o pacientă a fost depistată pozitiv

Un alt spital din Capitală, lovit de coronavirus © Arhiva

Un alt spital din Capitală a fost lovit de coronavirus, după ce o femeie în vârstă de 62 de ani a fost depistată pozitiv.

O femeie în vârstă de 62 de ani, internată la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan pentru realizarea procedurilor de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității medicale, a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

„În cursul zilei de 31 martie (marți - n.red.), reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică

În urma depistării pacientei care a contactat coronavirusul, la nivelul unității medicale a fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a se afla dacă și alți pacienți sau cadre medecale au contactat virusul ucigaș.

„În secția respectivă mai realiza proceduri de dializă un alt pacient. Acesta nu este infectat cu COVID 19. În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s- a solicitat să rămână acasă”, a mai precizat aceeași sursă, conform Mediafax.

Până la finalizarea anchetei, conducerea spitalul a decis să trimită în izolare toți medicii de pe secția respectivă, deși aceștia sunt asimptomatici. Mai exact, 72  de cadre medicale ce își desfășurau activitatea în secția de nefrologie și dializă au fost trimiși acasă. De asemenea, pe lângă aceștia și celor 9 rezidenți ai secție li s-a cerut să rămână acasă.

Pentru a se stabili dacă vreun medic a contactat sau nu coronavirusul, aceștia vor fi testați și se vor putea întoarce la muncă doar dacă rezultatul va fi negativ.

În cazul femeii depistate cu coronavirus, aceasta nu a prezentat niciun simptom specific virusului COVID-19. Imediat după depistarea pacientei, aceasta a fost transferată, conform procedurilor, la Spitalul ”Carol Davila” din București.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro