Un asteroid uriaș de mărimea turnului Big Ben va trece pe lângă Pământ. Se va întâmplă chiar în acest weekend
Publicat pe 23.03.2023 la 23:04 Actualizat pe 23.03.2023 la 23:04
Un nou asteroid uriaș și-a anunțat sosirea în apropierea orbitei planetei noastre. Această intersectare va ave loc chiar în Weekend ce se apropie, la data de 25 și 26 martie 2023, iar mărimea asteroidului este aproximativ egală cu cea a Big Ben-ului.
- Un asteroid uriaș de mărimea turnului Big Ben va trece pe lângă Pământ
- Se va întâmplă chiar în acest weekend
Un nou asteroid uriaș, de mărimea turnului Big Ben, se apropie foarte rapid de planeta Pământ. Intersectarea dintre planetă și uriașul asteroid se va produce chiar în acest weekend.
Un asteroid uriaș de mărimea turnului Big Ben va trece pe lângă Pământ
Asteroidul gigantic 2023 DZ2 este cea mai recentă descoperire făcută de NASA. Acesta, de mărimea turnului big ben, va trece pe lângă orbita Pământului chiar în acest weekend.
Asteroidul a fost denumit 2023 DZ2 de către experții NASA. El se va apropia foarte mult de Pământ, în acest weekend, mai exact la doar 173.004 de kilometri de planetă. în acest fel, el va fi de două ori mai aproape decât Luna.
Există vești bune și pentru pasionații de astfel de fenomene, căci asteroidul va putea fi observat sâmbătă, 25 martie, în jurul orei 17:20, în Asia de Sud-Est.
Ce au spus specialiștii NASA
Acest corp ceresc a fost observat pentru prima dată în cursul lunii trecute, la data de 27 februarie 2023. cei care l-au văzut au fost experții din cadrul proiectului European Near Earth Asteroids Research.
Uriașul asteroid a fost văzut pentru prima dată de la o bază din La Palma, o insulă din Oceanul Atlantic. La acel moment, el se afla la o distanță de aproximativ 9,9 milioane de kilometri de planeta Pământ.
"Un asteroid nou descoperit, numit 2023 DZ2, va trece în siguranță pe lângă Pământ sâmbătă, la 100K+ mile distanță.
În timp ce abordările apropiate sunt o întâmplare obișnuită, una de un asteroid de această dimensiune (140-310 ft) are loc doar aproximativ o dată pe deceniu, oferind o oportunitate unică pentru știință.", au declarat specialiștii NASA, pe pagina oficială de Twitter.