Un bărbat a gonit cu 281 km/h pe A1, un record în acest an. Ce sancțiuni a primit șoferul grăbit
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.09.2022 la 16:15
Actualizat pe 04.09.2022 la 16:15
Un șofer grăbit a fost sancționat de polițiști după ce și-a condus bolidul de lux cu 281 km/oră pe Autostrada A1 km. 573. Pe drumul respectiv, viteza maximă admisă era de 0 de kilometri pe oră. Ce sancțiuni a primit șoferul grăbit.
- Un bărbat a gonit cu 281 km/h pe A1
- Un record de viteză în acest an
- Ce sancțiuni a primit șoferul grăbit
Polițiștii de la Rutieră din Arad au depistat un șofer care circula pe Autostrada A1 km. 573 cu o viteză amețitoare. Aparatul radar a înregistrat o viteză de 281 km/h, un record în acest an, scrie stiripesurse.ro.
Un bărbat a gonit cu 281 km/h pe A1
Șoferul oprit de oamenii legii pentru că gonea cu bolidul de lux pe A1, este un cetățean ceh. Bărbatul se afla la volanul unui BMW M3. Deși pe sectorul de drum pe care se afla viteza maximă era de 100 km/h, conducătorul auto nu a luat în seamă semnele de circulație, și a călcat pedala bolidului de lux pe care îl conducea, până la viteza de 281 km/oră, și a fost oprit de polițiști pe un sector de drum limitat la 100 km/h.
Împotriva acestuia au fost dispuse măsurile legale. A fost sancționat contravențional - cu 2900 lei, i-a fost suspendat dreptulu de a conduce vehicule pentru o perioada de 120 zile, reținut permisul de conducere și eliberarată dovada înlocuitoare, fără drept de circulație.
Potrivit unor surse judiciare, șoferul ar fi fost prezent în România, la o cursă de mașini în județul Constanța.
Modificări importante în codul rutier
Începând din data de 10 septembrie, toți șoferii auto din România, inclusiv societățile de asigurare și de brokeraj vor avea parte de noi reguli privind RCA-ul.
- constatarea amiabilă care se făcea doar fizic va putea fi făcută și online, într-o aplicaţie specială. Așadar, șoferii care au fost implicați într-o tamponare vor putea completa formularele necesare pe telefonul mobil;
- societățile de asigurări din România își vor putea stabili prețurile individual și nu în funcție de tarifele de referință, așa cum era până acum;
- asigurarea netă pe cheltuieli. Practic, pot fi primite oferte diferite de la mai mulți distribuitori în vederea încheierii aceluiași contract de asigurare;