Un bărbat a întâlnit un rechin la Costinești, în timp ce făcea scufundări. L-a și fotografiat: ”A fost o întâlnire norocoasă”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 09.07.2022 la 22:32
Actualizat pe 09.07.2022 la 22:32
Deși mulți români nu știu acest lucru, există o specie de rechin care trăiește chiar în Marea Neagră. Nu este un pericol pentru turiști, deoarece trăiește în adâncurile mării. Un instructor a dat nas în nas cu rechinul în timp ce făcea scufundări, la Costinești. Deși întâlnirea a fost una neașteptată, l-a și fotografiat.
- Întâlnire cu un rechin, la Costinești
- Povestea impresionantă a unui scufundător
- Nimeni nu a fost atacat vreodată de un rechin în Marea Neagră
Este povestea impresionantă a lui Dragoș Popescu, un instructor de scufundări în vârstă de 48 de ani. ”Întâlnirea” cu rechinul a avut loc în luna septembrie a anului 2017, în Constanța, stațiunea Costinești.
Un bărbat a întâlnit un rechin la Costinești
Este vorba despre un exemplar de rechin cu o lungime de aproximativ 1-1,3 metri lungime. Dragoș Popescu a reușit să fotografieze rechinul și să surprindă câteva cadre, deși lumina nu l-a ajutat deloc.
Scufundătorul a mărturisit că nu s-a așteptat la o astfel de întâlnire, a fost uimit, mai ales având în vedere că era pe final de prima scufundare. Avea de gând să facă o a doua scufundare la una dintre epavele de lângă digul de Nord al portului Agigea.
Potrivit adevărul.ro, rechinii trăiesc la o adâncime de 110 în marea noastră şi ei se apropie de ţărm primăvara, la adâncimi de doar 45-60 de metri. Nicio persoană nu a fost omorâtă de rechini în România.
Nimeni nu a fost atacat vreodată de un rechin în Marea Neagră
O româncă și o austriacă au fost ucise de rechini în Egipt, zilele trecute. Cele două tragedii au semănat panică în rândul celor care doresc să își petreacă concediul de vară pe litoral, însă rechinul din Marea Neagră nu este periculos.
Câinele de mare, rechinul din Marea Neagră, poate atinge o greutate maximă de 15 kilograme și în general trăiește la adâncimi de 50 – 100 de metri.
”Am fost uimit, nu îmi venea să cred că sunt atât de norocos încât să întâlnesc un rechin în Marea Neagră. Cu siguranţă a fost o întâlnire norocoasă şi neaşteptată, cu cât rechinii se apropie de ţărm şi trăiesc pe fundul mării. Speciile de rechin din Marea Neagră nu trec de 1,80 metri lungime şi nici nu sunt periculoase întrucât nu atacă omul. Eu atunci mă aflam cam la o adâncime de 10 – 20 de metri, iar în acea zonă fundul mării coboară până la 32 – 34 metri“, a povestit instructorul, potrivit aceleiași surse.
Câinele de mare se hrănește cu scrumbii, stavrizi, crabi și creveți, dar și hamsii.
Citește și: Alte două femei au fost atacate de rechini. O minoră a rămas fără o parte din picior din cauza rănilor